Fortsätt till huvudinnehåll

Bröllopsmässa hos House of Oslo

Det här inlägget är till ca 99% kakor, bara så du vet det. Hoppas du inte är hungrig eller sockersugen när du ser det här inlägget. 

I lördags var det dags för bröllopsmässa hos House of Oslo. Jag skulle dit för att se på olika utställare och att skriva en önskelista hos Illums Bolighus. Jag vet inte hur många gånger jag har varit där och suktat efter deras saker, nu har jag en reell chans, och orsak, att önska mig saker därifrån. 
Jag mötte upp min mamma vid Nationaltheatret för att sen gå till House of Oslo. 

P3040044
När vi kom dit kunde vi se hur fint de hade dekorerat stället. Skulle gärna haft de ringarna med blommor.


Vi började hela besöket med att gå till en av alla inredningsbutiker för att se på olika bord och rösta på den vi gillade bäst. Vi la våran röst på det här bordet. 


Det här bordet var också himla fint. Jag och Martin har vinglasen som de har använt + samma serie i drinkglas (som vi använder mest till Oboy TBH). 


Vi kollade in massvis av fina tårtor och andra bakverk. 


Vi kunde testa några också. Även om dessa dessvärre var smaklösa så var de fina att se på.

P3040045
Det måste ta tid att skapa dessa tårtorna. 

P3040047

P3040051
Den här bagaren gjorde riktigt goda tårtor, och jag ställde givetvis upp i deras tävling. Får kryssa fingrarna att vi vinner. 

P3040055
Det här var endast till utställning dessvärre, men visst ser det riktigt gott ut? Vi fick med en liten take-away låda med 3 andra sorters smakprov än de du ser här.

P3040059
Efter att vi race:at genom Illums Bolighus för att lite snabbt skapa en önskelista (de 180 första fick en fin goodiebag...) så for vi därifrån. Utanför stod en riktigt fin bil som man kunde hyra till den stora dagen. Jag och Martin har delat på vigseln och festen, så vi känner inte riktigt att vi behöver en fancy bil att ta oss mellan ställena. 

P3040063
Här är de tre smakproverna. Och de här var långt ifrån smaklösa. Gudars vad gott det var. De har en liten restaurang vid Vika terrassen och nu blev jag riktigt sugen på att besöka den. För de här smakerna behöver upplevas i full size.  

Kommentarer

 1. Dem där tårtorna TAR TID att göra ;P... minst 2 dagar! Själva dekorerna som kan ta upp minst 1vecka så det är också därför det kostar, tid är pengar *S*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag förstår att de kostar, verkligen. Men någon vi fick smaka, smakade ingenting. Verkligen. Men den var ju fin att se på, men när det inte smakar gott vet jag inte om jag vill betala massa pengar för tårtan.
   Men sen var det andra saker vi smakade på, och som är på bild, som smakade riktigt, riktigt gott.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …