Fortsätt till huvudinnehåll

31 dagars utmaningen: En svår tid i mitt liv

Dag 24 i 31 dagars bloggutmaningen handlar om en svår tid i mitt liv.

En tid som var komplicerad och förvirrande, var då min pappa plötsligt blev sjuk och dog i löpet av två veckor. Det var så otroligt mycket som hände då, och mycket som man inte visste. Att gå omkring i den ovissheten var märklig. För alla andra levde på med sina liv, och så sitter man själv och tänker men hallå, min pappa är dålig. Efter det försöker jag se efter om det är någon i min närhet som inte har det bra. För det är så himla lätt att glömma andra medan man lever sitt eget liv, och det är inget fel med det.

En annan svår tid i mitt liv var väl främst mitt förhållande under gymnasiet. Det är något jag har börjat reflektera mer och mer desto äldre jag blev. Men jag hade det inte bra där ser jag nu. Men där och då tänkte jag inte så mycket på det, hade aldrig varit ihop med någon förr, och hade inget att jämföra med.
Men personen jag var ihop med var väldigt kontrollerande, jag fick knappt vara med mina vänner utan att han skulle vara med oss. Jag var tvungen att ljuga om min bästis sov över, och då kunde vi knappt röra oss ute (han bodde i samma område). Jag var tvungen att vara hemma hos han nästan konstant, även om han raidade i WoW. Något som är helt sjukt att jag gick med på. Att gå på fester under gymnasiet var ju bara att glömma (jag började inte festa förrän jag bott i Oslo i ett par år, när min syster flyttade hit och jag lärde känna Martin). Han kunde bli arg om jag prioriterade någon annan än han, om jag hellre ville vara med min familj eller vänner så var han inte glad.
När jag sen flyttade till Norge och han flyttade tillbaka till Sverige så tvingade han mig stort sett att flytta tillbaka. För jag skulle minsann vara där han var. Jag tyckte det var helt absurt, jag hade velat flytta därifrån sen jag var liten, inte f att jag skulle flytta tillbaka då. Han började i alla fall skicka massa länkar till jobb som jag kunde söka på i Sverige, trots för att jag trivdes bra här i Oslo.
I stället fick jag vara konstant på Skype med han, även när han raidade i WoW. Enda gången jag fick göra något var när jag for på gymmet, vilket gjorde att jag nästan bodde där en period.

Att göra slut var bland de bästa beslut jag tagit i mitt liv. Jag kunde äntligen för göra det jag ville utan att ta hänsyn till någon. Nu blev jag och Martin ihop relativt fort. Jag hade som plan att få vara fri ett tag, få hångla av mig och festa och bara få vara mig. Men så blev jag kär och då var det lite kört när jag ändå inte ville kyssa någon annan än han.

Och jag vet att det finns andra som säkert upplevt värre saker i livet, men det här var två svåra tider från mitt liv.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …