Fortsätt till huvudinnehåll

Vad jag fotar med

Tänkte visa upp det jag i huvudsak fotar till bloggen med. Till höger bland mina kategorier hittar du taggar till olika kameror jag fotat med genom åren, bland annat Nikon1 J2, D5000, Olympus Pen EPL-7, Olympus Tough TG4. mina analogakameror från Lomography och min D750

Här är det jag i huvudsak fotar med (+ ett Nikkor 50mm som inte är med på bild). Sen september 2017 fotar jag med en D750, Sigma 24-105mm F4 DG Art och Lomography Petzval 58mm.

  Som sagt uppgraderade jag mig från min Nikon D5000 från 2009 till en Nikon D750. Trivs otroligt bra med denna kameran, den är lätt att hantera och tar bra bilder. Den följer med lite överallt när jag orkar ta med mig en kamera. Kolla in kategorin D750 för att se bilder som är tagen med den.

 Den här använder jag mest när jag ska ta naturbilder då den är manuell fokusering som är lite speciell. Här kan du hitta ett inlägg där jag tagit bilder med denna.

Sigma 24-105mm har jag börjat använda mer och mer. Den väger en hel del, 885 g, vilket gör att man blir ganska trött efter ett tag då kamerahuset väger nästan lika mycket som objektivet. Den är ett utmärkt reseobjektiv då den får med mycket i bild. 

I julklapp fick jag en ONA Camps Bay Smoke ryggsäck där jag bär med mig mina fotogrejer. För att se vad som finns i den hittar du ett inlägg här (från augusti 2018) och en närmare titt på väskan hittar du härKommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…