fredag 20 juli 2018

ONA Camps Bay Smoke

I julklapp av Martin skulle jag få en kameraväska. Min D750 väger en del mer än min D5000, vilket inte gjorde min rygg och axlar (eller handväskor) något bra när jag bär omkring en hel fotogrejer. 

Vi håller även på att planerar en längre resa till nästa vår, vilket innebär att jag kommer bära omkring det mesta av fotoutrustning som jag har + en del andra grejer, vilket inte helt får plats i mina handväskor över en längre tid. Jag har googlat och letat efter snygga kameraryggsäckar som inte ser ut som om jag är på väg ut i skog och mark och cykla, klättra eller gå på hike. Försökte hitta något som inte var helt maskulint, vilket jag måste säga inte var det enklaste. De flesta ryggsäckar skriker verkligen manligt, medans de mer feminina motsvarigheterna innebar en axelväska eller en intetsägande ryggsäck i rosa nyanser. 

Till slut hittade jag två som jag gillade. Den jag gillade bäst av de båda är denna jag tillslut fick, en Ona Camps Bay i färgen smoke. Den är så himla fin och passar utmärkt till mig och min stil, vilket kändes viktigt. 

DSC_8472
Den kommer i svart nylon, eller i vaxad kanvas i grått eller beige. Väskan är överraskande större än det jag trodde den var, nästan så att den är snäppet för stor till mig, men det gör inte så mycket. Tror att det handlar mycket om en vanegrej, då den största väskan jag använder till vardags är en Fjällräven Kånken. 

DSC_8503
Den är som sagt i vaxad kanvas och är vattenavstötande. Detaljer i skinn. 

DSC_8475
Camps bay har snygga spännen som känns säkra. Fyller man väskan finns det möjlighet att göra den lite större.

DSC_8478
Spännena låser bra, är lite småkrånglig just nu, men tror det har att göra med att den är helt ny. Blir nog lättare när jag blir van vid den. 

DSC_8476
Ryggsäcken har ordentliga band med extremt långa remmar. Även Martin undrade vad grejer med remmarna är. Är du smal nog kan du helt säkert knyta dem runt midjan. 
Ryggen känns ordentlig och stadig. Den har mesh i både banden och i ryggen som visst ska vara bra och andas så man inte blir väldigt svettig. 

DSC_8480
Och så här ser väskan ut när man lyfter på locket. Den har ett fack på toppen som man kan ändra djup på + att den har plats till en 15" laptop i ryggen. 
Den har en liten ytterficka som är väldigt trång och så är det öppningen till kamerautrustningen. 

DSC_8485
Det är många skiljeväggar som går att flytta på och ändra efter ens egna behov. Just nu har jag endast kameran och två objektiv i den, så jag har ordnat så att det är djupare övre fack. Jag använde en del av delarna för att göra en extra vägg så saker inte ramlar ut när jag öppnar kameradelen. 
Den är väldigt mjuk på insidan och den känns bra vadderad. 

DSC_8486
På sidan av ryggsäcken är det två små fack. Tydligen är det här något Ona gör med de flesta av sina väskor, sätter djupa, stora fickor med minsta öppningen. Jag får knappt ned min hand, så blir spännande att se vad jag kommer ha där. Hade egentligen varit fint att kunna få plats med en drickflaska, paraply eller ett litet stativ där. 

DSC_8488
Den lilla fickan som sitter på fickan till kameradelen är som sidofickorna, väldigt trång och liten. Det är småfack där inne, men jag vet inte helt vad de är till. Kanske minneskort, men hade nog hellre haft de någon annanstans. 

DSC_8492
På undersidan av det stora locket är det sytt in ett litet märke.

Är väldigt nöjd med väskan än så länge. Får skriva en mer ordentlig recension när jag använt den lite mer ordentligt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

2023 sista fest

 Vi har kommit till 2023s sista fest.  Det var en mulen dag. Var lite orolig att vi inte skulle njuta våran utsikt när det skulle bli ett n...