Fortsätt till huvudinnehåll

Four seasons spa, viktoriansk bar och en konsert

I onsdags var det en händelserik dag. Jag och Martin skulle på spa ihop på Four Seasons Spa på Aker brygge. Jag hade fått ett presentkort dit i julklapp av Martin. Vi skulle vara där i två timmar och få bada bubbelbad, få helkroppsmassage och en ansiktsbehandling. 
Rätt efter spa:et skulle vi på konsert, så innan vi for på spa valde vi att äta något innan vi for dit. 

 Vi gick till en liten pub vid Youngstorget som heter Fyret. Jag hade aldrig varit där tidigare, men det var riktigt mysigt. Var ganska så trångt, och saker upp längs väggarna och taket, men det bidrog bara till mysigheten. 

 Min Martin. 

 Som de allra flesta ser jag väldigt annars ut när jag inte är sminkad. Men orkade inte fixa mig innan spa:et. 

 Vi åt varsin burgare som var riktigt goda. 

 Det var verkligen härligt med spa, men jag märker att det inte är min grej. Jag är inte ett jättefan av bubbelpooler, det är alltför varmt och jag blir fort uttråkad. 
Även om det var riktigt skönt med helkroppsmassage så känner jag att det gärna hade varit nog med axlar och övre delen av ryggen. 

 Men det var riktigt trevligt och är verkligen ett ställe jag rekommenderar.

 Vi hade inte dåligt med tid och valde att gå till Skyggesiden bar innan konserten. Stället är väldigt viktorianskt inrett och det är massvis med nakenbilder.


 Jag hade med mig mascara och ögonbrynspenna, så jag fick fixat mig lite innan konserten. 


 Vi kom dit när band två av tre spelade. Det var ett gäng med tonåringar som var väldigt, väldigt metal. Sen förstår jag inte hur de orkade hoppa omkring och spela samtidigt. 

 Sen var det dags för bandet vi var där för att se. Det franska metal bandet Gojira. Martin hade sett dem massvis av gånger tidigare, jag har sett de på Reading Festival i 2015 om jag minns rätt. 
Sen tog vi bussen hem för att sova. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …