Fortsätt till huvudinnehåll

31 dagars utmaningen: 15 fakta om mig

Då blir det ett inlägg om 15 fakta om mig i samband med 31 dagars bloggutmaningen.


1. Jag är ca en månad för tidigt född och skulle egentligen vara ett junibarn.

2. Jag har outvecklade synnerver i mitt högra öga. Vilket gör att jag bara har 20% syn på höger ögat.

3. Men jag är översynt på vänster ögat och är varken långsynt eller närsynt på båda ögonen. Går till en ögondoktor en gång ibland för att kolla att synen inte blir värre, men har fått höra att om det inte vore för synen som fattas på högerögat så är båda ögonen perfekta.

4. Jag har aldrig gillat barn, inte ens som barn gillade jag andra barn. Varför har jag då valt att bli förskolelärare? Jag fick vara vikarie på ett dagis och trivdes otroligt bra där. Jag insåg hur viktig jag kunde vara för det ena barnet som kanske inte har det bra hemma. Och även om jag inte var stort fan av barn så tycker jag ändå att en bra barndom är något alla ska få uppleva.

Jag och Martin någon månad innan vi blev ihop.

5. Jag har bara haft två förhållande i mitt liv och har konstant varit i förhållande de sista tio (snart elva) åren. Jag blev ihop med exet när jag var 16 år och gjorde slut när jag var 21 och blev ihop med Martin när jag var 21 och vi är fortfarande ihop.

6. Jag har en extrem rädsla för mörker. Jag klarar inte av att gå in i ett mörkt rum även om jag vet hur rummet ser ut för att hämta något lite snabbt. Martin klagar alltid på att jag lämnar lampor på hemma och om jag sover själv sover jag oftast med en lampa på.

7. Jag är väldigt typiskt introvert, medan Martin är väldigt typisk extrovert. Detta skapade en del problem för oss i början när vi var ihop. Jag hade (har) inte många vänner, och Martin har ett stort kompisgäng. Jag trivs bra själv och behöver inte vara med andra hela tiden. Martin släpade då med mig på varenda fest eller sammankomst, för han ville inte att jag skulle vara ensam, någonsin. Nu går det mycket bättre och Martin drar inte med mig på allt längre.

8. Hade jag inte studerat till förskolelärare hade jag utbildat mig till mikrobiolog. Hade mikrobiologi under gymnasiet och det var verkligen mitt favoritämne.

en väldigt suddig t-shirt från 2010. 

9. Jag har en hat/kärlek till zombies. Älskar zombiefilmer och spel, men har nog börjat ta in det för mycket. Nu klarar jag inte av att vara mitt i stora folkmängder av rädslan för en zombie-epidemi. Jag vet att det inte kommer hända, men vad om det faktiskt händer?

10. När jag var yngre,10-12 år älskade jag Stephen King, och speciellt Jurtjyrkogården. När jag blev äldre, och speciellt som vuxen, älskar jag att läsa Young Adults. Har helt enkelt haft en bakvänd bokutveckling.

 11. Sen jag var liten ville jag flytta ifrån Skellefteå. Det var en så otroligt liten stad att växa upp i, och om du inte passade in så var man stort sett ensam. Jag kämpade verkligen med att få bra betyg så att jag kunde komma mig iväg om jag ville det (vilket jag gjorde).

12. Men hade inte mamma flyttat till Oslo hade jag nog aldrig kommit mig därifrån.

13. En annan författare jag älskade som barn/ung tonåring var Anne Rice. Har läst alla böckerna ur Vampire Chronicles, men min favoritbok av henne är Pandora som är från New tales of the vampires. Har ingen aning om hur många gånger jag har läst den boken, men den börjar gå sönder.

14. Jag verkligen hatar att knäcka ryggen till pocket böcker, göra hundöron på sidorna eller markera på sidorna. Mina gamla pocketböcker, även de jag läst massvis av gånger, ser helt nya ut. Enda gången mina böcker ser lite slitna ut är om jag köpt de på second hand eller lånat ut de.

15. Om jag är bland nytt folk tar jag inte kontakt med de. Oftast måste jag möta folk flera gånger innan jag börjar vara mig. Vilket har gjort att folk tror att jag är dryg eller bitchig, vilket jag inte är när man väl lär känna mig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …