torsdag 2 mars 2017

31 dagars utmaningen: 15 fakta om mig

Då blir det ett inlägg om 15 fakta om mig i samband med 31 dagars bloggutmaningen.


1. Jag är ca en månad för tidigt född och skulle egentligen vara ett junibarn.

2. Jag har outvecklade synnerver i mitt högra öga. Vilket gör att jag bara har 20% syn på höger ögat.

3. Men jag är översynt på vänster ögat och är varken långsynt eller närsynt på båda ögonen. Går till en ögondoktor en gång ibland för att kolla att synen inte blir värre, men har fått höra att om det inte vore för synen som fattas på högerögat så är båda ögonen perfekta.

4. Jag har aldrig gillat barn, inte ens som barn gillade jag andra barn. Varför har jag då valt att bli förskolelärare? Jag fick vara vikarie på ett dagis och trivdes otroligt bra där. Jag insåg hur viktig jag kunde vara för det ena barnet som kanske inte har det bra hemma. Och även om jag inte var stort fan av barn så tycker jag ändå att en bra barndom är något alla ska få uppleva.

Jag och Martin någon månad innan vi blev ihop.

5. Jag har bara haft två förhållande i mitt liv och har konstant varit i förhållande de sista tio (snart elva) åren. Jag blev ihop med exet när jag var 16 år och gjorde slut när jag var 21 och blev ihop med Martin när jag var 21 och vi är fortfarande ihop.

6. Jag har en extrem rädsla för mörker. Jag klarar inte av att gå in i ett mörkt rum även om jag vet hur rummet ser ut för att hämta något lite snabbt. Martin klagar alltid på att jag lämnar lampor på hemma och om jag sover själv sover jag oftast med en lampa på.

7. Jag är väldigt typiskt introvert, medan Martin är väldigt typisk extrovert. Detta skapade en del problem för oss i början när vi var ihop. Jag hade (har) inte många vänner, och Martin har ett stort kompisgäng. Jag trivs bra själv och behöver inte vara med andra hela tiden. Martin släpade då med mig på varenda fest eller sammankomst, för han ville inte att jag skulle vara ensam, någonsin. Nu går det mycket bättre och Martin drar inte med mig på allt längre.

8. Hade jag inte studerat till förskolelärare hade jag utbildat mig till mikrobiolog. Hade mikrobiologi under gymnasiet och det var verkligen mitt favoritämne.

en väldigt suddig t-shirt från 2010. 

9. Jag har en hat/kärlek till zombies. Älskar zombiefilmer och spel, men har nog börjat ta in det för mycket. Nu klarar jag inte av att vara mitt i stora folkmängder av rädslan för en zombie-epidemi. Jag vet att det inte kommer hända, men vad om det faktiskt händer?

10. När jag var yngre,10-12 år älskade jag Stephen King, och speciellt Jurtjyrkogården. När jag blev äldre, och speciellt som vuxen, älskar jag att läsa Young Adults. Har helt enkelt haft en bakvänd bokutveckling.

 11. Sen jag var liten ville jag flytta ifrån Skellefteå. Det var en så otroligt liten stad att växa upp i, och om du inte passade in så var man stort sett ensam. Jag kämpade verkligen med att få bra betyg så att jag kunde komma mig iväg om jag ville det (vilket jag gjorde).

12. Men hade inte mamma flyttat till Oslo hade jag nog aldrig kommit mig därifrån.

13. En annan författare jag älskade som barn/ung tonåring var Anne Rice. Har läst alla böckerna ur Vampire Chronicles, men min favoritbok av henne är Pandora som är från New tales of the vampires. Har ingen aning om hur många gånger jag har läst den boken, men den börjar gå sönder.

14. Jag verkligen hatar att knäcka ryggen till pocket böcker, göra hundöron på sidorna eller markera på sidorna. Mina gamla pocketböcker, även de jag läst massvis av gånger, ser helt nya ut. Enda gången mina böcker ser lite slitna ut är om jag köpt de på second hand eller lånat ut de.

15. Om jag är bland nytt folk tar jag inte kontakt med de. Oftast måste jag möta folk flera gånger innan jag börjar vara mig. Vilket har gjort att folk tror att jag är dryg eller bitchig, vilket jag inte är när man väl lär känna mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

2023 sista fest

 Vi har kommit till 2023s sista fest.  Det var en mulen dag. Var lite orolig att vi inte skulle njuta våran utsikt när det skulle bli ett n...