Fortsätt till huvudinnehåll

31 dagars utmaningen: Introducering

Hittade en 31 dagars bloggutmaning på Pinterest och tänkte testa den nu under mars. Så under mars blir det en hel del inlägg, även under helgerna som jag vanligtvis inte bloggar på. Spännande va? Om du också vill vara med hittar du utmaningen här. Lämna gärna en kommentar om du också blir med. 

Introducering

 

Det här inlägget blir mer en presentation av mig och vem jag är. 

 En fin blandning av jag, Johanna, mamma, pappa, farmor och farfar.

Jag har ett långt namn, men använder bara hälften till vardags, Christina Pettersson. Jag föddes en eftermiddag i maj 1990 i Oslo, och blir därmed 27 år i år. 
Jag bodde ett år i Oslo med min mamma och pappa innan vi flyttade till Skellefteå i norra Sverige (ni som såg på helgens Melodifestivalen känner nog igen namnet). Där växte jag upp med mina syskon; Johanna, Robin och Maya. 

Överst till vänster: Robin, Johanna jag. 
Nederst i mitten: Farmor, pappa, Johanna, Robin. 

Jag och min Jenna under gymnasiet. 

När jag växte upp gjorde jag inte så mycket ljud eller så ifrån mig. Jag gissar på att jag var ganska enkel att ha med att göra både som barn och tonåring och var ganska tråkig om jag ska vara ärlig. 
En dröm sen jag var liten var att bli veterinär och den drömmen höll i sig väldigt länge. När jag väl skulle söka gymnasium valde jag att söka till Jakt och Fiske linjen på Naturbruksgymnasiet i Burträsk istället för naturlinjen. Varför? Det krävdes ett mindre snitt in på Naturbruks än naturlinjen = jag slapp alla smarta barn som skulle bli veterinärer eller läkare = lättare för mig att få bra betyg. Jag kunde läsa precis samma ämnen som de på naturlinjen, så jag kunde komma in på veterinärlinjen om jag ville. Nu valde jag inte det, dels för att jag inte orkade läsa ikapp alla matten som behövdes, men jag började reagera mer och mer på hästar och hundar som jag var en hel del runt och kände bara inte för att fortsätta med den drömmen. 

Studenten 2009

När jag gick ut gymnasiet i 2009 så skulle mamma, hennes sambo, min lillebror och yngsta syster flytta till Norge. Jag hade inget jobb, ville inte vara kvar i Skellefteå, visste inte om jag skulle studera vidare, så jag följde med och här har jag bott sen dess. Ett av de bästa valen i mitt liv. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …