Fortsätt till huvudinnehåll

En dag i Oslo

Torsdagen förra veckan var jag ledig från skolan, och i och med att jag skulle jobba fredagen + helgen, så var torsdagen det närmsta helg och ledigt jag kom. 

Jag skulle möta mamma för att vara ute och gå längs Akers elva för att fånga Pokémons. Sen på eftermiddagen skulle jag möta mina pojkar = Martin och Gabriel. 

P3020020
Vid Nydalen har de byggt in en liten del av älven som man kan bada i. 

P3020029
Att gå längs Akers elva är så himla mysigt och är väldigt populärt, speciellt om helgerna.

P3020026

P3020025
Det finns en hel del att se på längs vägen, som den här elefanten. 

P3020032
Vi gick förbi några gulliga hus. 

P3020037
Sen gick jag och mamma vidare i stan och tittade lite i butiker.

P3020042
Innan jag skulle möta Gabriel på Café Sara. Det var inte väldigt fullt, vilket var skönt. Vi satt och pratade om allt och inget ett tag innan Martin kom och gjorde oss sällskap.

 Gabriel var lite hungrig efter att ha varit på skolan, så vi gick över till Wünderburger för att äta lite grann och dricka Bulmers på tap. 

 Martin är så himla söt när vi ska ta selfies. Han håller på att lära sig var kameran är. 

 Vi ville dricka lite till och gick då över gatan till Crow. Att hänga omkring Torggata är verkligen ett tips, är bra med barer och ställen att äta på. 

 Jag hade aldrig varit där förr, men det var riktigt trevligt. De hade bland annat ett litet rum som hette japanska rummet. Jag var inte in dit, men får besöka stället igen. 

När vi kom hem såg vi på filmen Yoga Hosers. Inte en allvarlig film, men väldigt underhållande. Sen var det kul att se många kända ansikten i den. Så om du vill se en lite hjärndödfilm rekommenderar vi den. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …