Fortsätt till huvudinnehåll

31 dagars utmaningen: 3 personlighetsdrag jag är stolt över

Dag 6 av 31 dagars bloggutmaningen handlar om 3 personlighetsdrag jag är stolt över. 

Jag går rätt på sak till de tre personlighetsdragen jag är stolt över. Men det här känns väldigt krystat på något sätt, och inte alls personlighetsdrag jag pratar högt om, eller det känns som drag man inte ska prata högt om...

En bild från samma kväll som punkt tre.

1. Att jag vågar säga ifrån. Tror inte jag har skrivit om det i bloggen, men en kväll för lite drygt ett år sen vågade jag stå upp mot en kvinna som verbalt attackerade en muslimsk tjej på t-banan. Trots att t-banan var full med andra personer var det ingen som sa ifrån innan jag gjorde det. Hela upplevelsen var märklig, men jag kände mig stolt som inte bara såg på. 

2. Jag låter mig inte alltid bli pushad av andra. Så har jag visst varit sen liten, att om någon försöker få mig till att göra något jag inte vill eller gillar så har jag bara inte gjort det. Det är något jag har fortsatt med som vuxen, vilket har gjort att flera, men speciellt en, tidigare kollegor har pratat om mig bakom min rygg till gemensamma vänner/kollegor. Hon ena tog det så pass långt att hon spred grova lögner om mig, fick gemensamma vänner att ta avstånd och höll på med, vad jag har förstått nu, psykisk utfrysning. Tack och lov är det personer jag inte har kvar i mitt liv och de vännerna som trodde på de hemska lögnerna har jag inte heller kvar. 

3. Att jag hjälper någon i nöd. På samma sätt som att jag sa ifrån mot den hemska kvinnan i punkt 1, så har jag och Martin varit tvungna att hjälpa en tjej som var alltför full och mest troligen på droger när hennes vänner och kille inte ställde upp. Det var inte kul alls och väldigt stressande. Jag har skrivit mer om kvällen här och så här såg kvällen ut i bilder. 

Men jag är stolt att jag står upp för mig själv och andra. Att jag bryr mig om de i min närhet och kan hjälpa främlingar som behöver det. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …