Fortsätt till huvudinnehåll

31 dagars utmaningen: Min favorit barnbok

Dag 17 i 31 dagars bloggutmaningen ska handla om min favorit barnbok. 

Gruffalo

Jag har växt om i ett hem där böcker har varit riktigt, riktigt viktigt. Vi har bott i ett mindre bibliotek, och det är jag väldigt glad för. Jag kan inte komma ihåg någon speciell bok som jag gillade extra, extra mycket (mamma kanske vet?). Men det är ju ändå en hel del böcker jag gillar för det. 

Jag har växt upp med Pettson och Findus (både böcker, dataspel, filmer och teater), Mimuntrollet (böcker, filmer, dataspel, teater), Familjen Musesson, en bok jag inte kommer ihåg namnet på, men som handlade om en björn som skulle köpa present till en kompis (kanin?) men som hela tiden köpte det han hade köpt själv. Det var även en norsk bok om en ung vampyr och hans familj. Den var spännande (mest för vampyr). 

Kommer även ihåg ett barnlexikon jag hade med bilder i. Och på V var det en vampyr som jag var livrädd för. Var helt säker på att han levde och skulle ta mig. Ah ett barns fantasier. 

Som vuxen är min favoritbarnbok (hej jobbar på förskola) Gruffalo. Älskar böcker på rim, de är så lätta att lära sig. Under en av mina mest intensiva Gruffalotider brukade jag, tvingande, berätta historien för Martin, både som nykter, men speciellt på fyllan. Gick så långt att jag drömde att jag berättade historien för min bror när vi var i en ro-båt (för då kunde han inte rymma). Det har lugnat ned sig lite grann, men inte väldigt. Fick en Gruffalo-bamse för ett par år sen när jag fyllde år och då började jag gråta. Blev så glad. Så... Eh... Ja.. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …