fredag 17 mars 2017

31 dagars utmaningen: Min favorit barnbok

Dag 17 i 31 dagars bloggutmaningen ska handla om min favorit barnbok. 

Gruffalo

Jag har växt om i ett hem där böcker har varit riktigt, riktigt viktigt. Vi har bott i ett mindre bibliotek, och det är jag väldigt glad för. Jag kan inte komma ihåg någon speciell bok som jag gillade extra, extra mycket (mamma kanske vet?). Men det är ju ändå en hel del böcker jag gillar för det. 

Jag har växt upp med Pettson och Findus (både böcker, dataspel, filmer och teater), Mimuntrollet (böcker, filmer, dataspel, teater), Familjen Musesson, en bok jag inte kommer ihåg namnet på, men som handlade om en björn som skulle köpa present till en kompis (kanin?) men som hela tiden köpte det han hade köpt själv. Det var även en norsk bok om en ung vampyr och hans familj. Den var spännande (mest för vampyr). 

Kommer även ihåg ett barnlexikon jag hade med bilder i. Och på V var det en vampyr som jag var livrädd för. Var helt säker på att han levde och skulle ta mig. Ah ett barns fantasier. 

Som vuxen är min favoritbarnbok (hej jobbar på förskola) Gruffalo. Älskar böcker på rim, de är så lätta att lära sig. Under en av mina mest intensiva Gruffalotider brukade jag, tvingande, berätta historien för Martin, både som nykter, men speciellt på fyllan. Gick så långt att jag drömde att jag berättade historien för min bror när vi var i en ro-båt (för då kunde han inte rymma). Det har lugnat ned sig lite grann, men inte väldigt. Fick en Gruffalo-bamse för ett par år sen när jag fyllde år och då började jag gråta. Blev så glad. Så... Eh... Ja.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

2023 sista fest

 Vi har kommit till 2023s sista fest.  Det var en mulen dag. Var lite orolig att vi inte skulle njuta våran utsikt när det skulle bli ett n...