fredag 3 mars 2017

31 dagars utmaningen: Meningen med mitt jobbnamn

Då var det dags för dag tre av 31 dagars bloggutmaningen och jag ska förklara mitt jobbnamn. 

Jag tänker att mitt jobbnamn blir mer att förklara Jinxedchrissie och Chrissie. 

När jag bodde i Skellefteå hade vi, och andra delar av Norrland, ett eget socialt medie som hette Apberget. Apberget var låst till varje stad om jag minns rätt, jag kunde bara bli vän/se de som var från min stad, vilket var helt ok. Där var i alla fall mitt användarnamn Jinx90. Kan inte komma ihåg varför jag valde det namnet, var nog bara något jag tog som var kort och lätt att komma ihåg. 

När jag växte upp var mitt smeknamn Chrissan, vilket är något den närmsta familjen använder ibland fortfarande. Under tonåren kände jag inte direkt att Chrissan kändes vuxet, och det funkade lite dåligt som användarnamn på andra ställen med engelsktalande (tyckte jag). Jag blev inbjuden som betatestare av något spel, främst Underworld Evolution online game, av Sony. Eftersom att jag var en av de första spelarna i världen var det lätt att få välja namn utan att det var taget. Då valde jag kort och gått Chrissie. När jag senare skulle ha spelnamn på andra ställen, och när jag skulle ha ett domännamn till blogger, slog jag ihop mina gamla internetnamn till ett; JinxedChrissie och det har jag hållit fast vid sen dess. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Guinness Storehouse

Här kommer inlägget från när vi besökte Guinness Storehouse. Det är på ett sätt ett museum där man får se hur Guinness har blivit gjort och...