Fortsätt till huvudinnehåll

31 dagars utmaningen: Topp sakerna på min bucket list

Dag 29 i 31 dagars bloggutmaningen ska handla om mina topp saker på min bucket list. Jag har inte en specifik lista över saker jag önskar göra innan jag dör. Givetvis är det massa saker jag gärna vill hinna göra och uppleva, men det är inte något jag tänkt något speciellt på. 

Något jag önskar få gjort genom hela livet är att resa. Jag är inget fan av olika färdmedlen, varken i luften, vatten eller på land (jag blir lätt åksjuk), men att få vara framme i ett nytt ställe är så otroligt spännande. Det är så kul att få uppleva olika kulturer och se vad olika länder har att erbjuda. Min reselista är inte superimponerande direkt, men jag har varit i stort sett hela Sverige (från nordligaste nord till så långt söder man kommer, och det mesta däremellan), jag har sett massvis av Norge, en hel del av Danmark, lite av Finland. Jag har varit i Amsterdam, Berlin, Vilnius, London, Reading, Brighton, Dublin, Kreta, Bryssel, rest genom Polen (Auschwitz, Krakow, Gdansk). 


Jag vill verkligen utforska mer av Europa, det finns så många fler städer att besöka här. Känner att en tur till typ Barcelona eller Lissabon hade varit spännande. Eller varför inte tågluffa lite grann? 
Jag har också en önskan om att resa till Tokyo och uppleva allt som den staden har att erbjuda. Ska jag dit vill jag vara där längre än en vecka eller två, och givetvis när det är hanami. 

Kommentarer

 1. Jag är som dig med att ha rest hela Sverige... pärona har alltid varit noga med att vi barn skulle se hur vårt vackra avlånga landet Sverige är å ser ut, var så jag lärde mig Sveriges geografi också! Har rest en hel del men man vill ju upptäcka vissa ställen igen med vuxna ögon också. Vill gärna dra till Asien och Latinamerika =D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi reste runt med mina farföräldrar. De jobbade som lärare och var överraskade över hur många av deras elever som varit runt halva världen men aldrig norr eller söder om Stockholm, nästan.

   Eller hur. Det är något speciellt med att resa tillbaka till barndomsställena. Jag vill gärna besöka Eskilstuna snart, jag var där varje sommar/lov från jag var typ tre år till jag var 17 år. Älskade den staden.

   Asien och Latinamerika hade varit kul att resa runt i :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …