onsdag 29 mars 2017

31 dagars utmaningen: Topp sakerna på min bucket list

Dag 29 i 31 dagars bloggutmaningen ska handla om mina topp saker på min bucket list. 



Jag har inte en specifik lista över saker jag önskar göra innan jag dör. Givetvis är det massa saker jag gärna vill hinna göra och uppleva, men det är inte något jag tänkt något speciellt på. 

Något jag önskar få gjort genom hela livet är att resa. Jag är inget fan av olika färdmedlen, varken i luften, vatten eller på land (jag blir lätt åksjuk), men att få vara framme i ett nytt ställe är så otroligt spännande. Det är så kul att få uppleva olika kulturer och se vad olika länder har att erbjuda. Min reselista är inte superimponerande direkt, men jag har varit i stort sett hela Sverige (från nordligaste nord till så långt söder man kommer, och det mesta däremellan), jag har sett massvis av Norge, en hel del av Danmark, lite av Finland. Jag har varit i Amsterdam, Berlin, Vilnius, London, Reading, Brighton, Dublin, Kreta, Bryssel, rest genom Polen (Auschwitz, Krakow, Gdansk). 


Jag vill verkligen utforska mer av Europa, det finns så många fler städer att besöka här. Känner att en tur till typ Barcelona eller Lissabon hade varit spännande. Eller varför inte tågluffa lite grann? 
Jag har också en önskan om att resa till Tokyo och uppleva allt som den staden har att erbjuda. Ska jag dit vill jag vara där längre än en vecka eller två, och givetvis när det är hanami. 

2 kommentarer:

  1. Jag är som dig med att ha rest hela Sverige... pärona har alltid varit noga med att vi barn skulle se hur vårt vackra avlånga landet Sverige är å ser ut, var så jag lärde mig Sveriges geografi också! Har rest en hel del men man vill ju upptäcka vissa ställen igen med vuxna ögon också. Vill gärna dra till Asien och Latinamerika =D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi reste runt med mina farföräldrar. De jobbade som lärare och var överraskade över hur många av deras elever som varit runt halva världen men aldrig norr eller söder om Stockholm, nästan.

      Eller hur. Det är något speciellt med att resa tillbaka till barndomsställena. Jag vill gärna besöka Eskilstuna snart, jag var där varje sommar/lov från jag var typ tre år till jag var 17 år. Älskade den staden.

      Asien och Latinamerika hade varit kul att resa runt i :)

      Radera

2023 sista fest

 Vi har kommit till 2023s sista fest.  Det var en mulen dag. Var lite orolig att vi inte skulle njuta våran utsikt när det skulle bli ett n...