Fortsätt till huvudinnehåll

Veckosammanfattning vecka 10

Hej och glad måndag. 
Hoppas att du har haft en fin helg och är klar för en ny vecka. 
Den här vecka har jag hemmastudier och ska skriva på min sista tenta innan det är dags för bacheloruppgiften. Inte länge kvar nu innan jag är helt färdig med skolan. Kommer att bli himla märkligt. 

Idag kommer förhoppningsvis garderoben vi beställde i början av februari. Har tagit otroligt lång tid, men snart så. På tisdagen ska de byta toaletter hos oss för det var visst problem med spolningen. På tisdagskvällen är det jobb som vanligt. 
Till helgen är det min jobbhelg, men på lördagen är det St Patricks Day firande i Oslo med parad. Vi brukar oftast hänga på en uteservering, vilket är något vi planerat att göra i år också. 

Här är lite bilder från förra veckan. 

 Måndagen var jag och Martin på möte där vi ska ha våran bröllopsfest. Tiden går fort till den dagen, men nu är det mest för att bekräfta än att boka. 

På tisdagen hade jag hemma spa med massa saker från syd Korea. 

Försökte le, men det gick dåligt + att masken gled ned h e l a tiden. Så drygt. 

 Onsdagen var det först skola, så var det SPA och sen konsert. En väldigt fin dag. 

 Torsdagen fick vi sluta tidigare på skolan, så jag hade en timma att ta död på innan jobbet. Så det fick bli en fika. Tyvärr var personalen riktigt dryga när jag ställde en enkel fråga (vad heter kakan mellan karamell cheesecaken och blåbärspajen. den hade tappat skylten).

 Fredagen skulle jag på min första jobbintervju som gick riktigt bra. 

 På kvällen skulle jag på konsert igen. För en bra musikvecka. 

 Lördagen skulle jag och Martin först till mamma på middag och så på inflyttning-/melodifestivalen (MGP)fest. 

Söndagen skulle vi egentligen ha gäster, men de kunde inte komma. Så jag och Martin gick till den söndagsöppna affären och köpte en del gott. Bland annat halva med pistaschnötter. Vi såg på några filmer och tog det bara lugnt.  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …