Fortsätt till huvudinnehåll

Veckosammanfattning vecka 12

Hej och glad måndag. 
Nu är jag äntligen färdig med alla uppgifter, tentor och undervisning i skolan. Det enda jag har kvar nu är två vägledningstimmar (den första har jag imorgon) och att skriva + lämna in min bacheloruppgift och sen är jag helt, helt färdig med Höyskolen i Oslo og Akershus. Helt sjukt hur fort de här tre åren har gått och det ska bli märkligt att komma tillbaka till en "vanlig" vardag med jobb måndag-fredag, och på dagtid dessutom. 

Förra veckan var lite småstressig helt ärligt. Jag hade en tenta som skulle in på onsdagen, och som inte var i närheten färdig på måndagen. Jag var på kurs via jobbet på tisdagskvällen, och det tog en stor portion av tid jag kunde ha använt på tentan. Men, det handlade mest om dålig planering från min sida, så ska inte klaga. 
Förra veckan fick vi hem vigselattesten och fick bokat tid i Oslo Tinghus för vigseln. Så nu är det inte alltför många månader kvar tills vi bli herr och fru. Vi har försökt att få på plats de sista bitarna (handlar egentligen mest om att bekräfta planer vi redan har gjort). Så det känns himla skönt att få de bitarna på plats. 
Vi fick hem våra bestmans för att hjälpa oss klippa och klistra inbjudningar till bröllopsfesten. Så nu har vi börjat dela ut dem, vilket känns skönt. 
Martin fyllde år, så på lördagen hade vi hem massa folk till oss där vi drack lite grann och spelade en hel del spel. 
Söndagen var vi ute och gick över en mil, trots att vi var lite bakis, för det var strålande sol och över 20 grader ute. Gick utan jacka för något annat var för varmt. Kunde helt säkert ha gått utan strumpbyxor också, men benen är inte helt klara för det än. 

Här är lite bilder från förra veckan. 

På måndagen påstod facebook att det var vår ute, men naturen hade inte helt fått med sig det. Men det ordnade sig i löpet av dagen. 

 Tisdagen var jag i Asker för att gå på kurs. Jag använde mer tid på att resa dit än på själva kursen, men fick läst en hel del till skolan under resan tack och lov. 

 Onsdag natten fick jag skickat in tentan och kunde sova gott. Jag for in till stan för att boka tid för vigseln och sen mötte jag upp Gabriel för lunch hos People's för att fira tentan och bokade vigseltiden. 

På kvällen fick vi besök av våra best mans för att klippa och klistra inbjudningar till bröllopsfesten. Är så tacksam att de kunde ställa upp (även om det rent tekniskt är en del av deras uppgifter som best mans...). 

Torsdagen fick jag hem en kjol i tyll som jag beställt från Asos. Kommer mest troligen bo i den under våren. 

Fredagen var visst det här den enda bilden jag tog, ledsen för kaoset i bakgrunden. 

Lördagen fick vi hem massa vänner för att fira att Martin blev ett år äldre. Det blev massvis av drickande, spelande, skratt, en kidnappnig av en katt (den blev tillbakalämnad till sin ägare dagen efter och hade varit borta i två dagar) och sista gästen for hem vid fyra (eller egentligen tre, men du vet, sommartid).

Söndagen visade sig Oslo från sin bästa sida med strålande sol och över tjugo grader ute. Vi firade med lite glass och en riktigt lång promenad. Sen blev det hem till skräpmat och film resten av dagen. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …