söndag 8 november 2009

Gårdagen

Glömde totalt bort att skriva om vad vi gjorde på stan.

När vi var vid Stortinget såg vi en massa personer i lysande orange, orange mössor, halsdukar, flaggor, jackor osv. Men vi gissade oss till att det var fotbollsfans, och det var det också.
Vi passerade Carl Johan och Hard Rock Café för att gå in på någon av gatorna brevid. Efter en bit såg vi hur det blixtrade. När vi passerade huset var de blixtrande grejerna stod gissade vi att det var en filminspelning eller en fotografering där inne. Det var ju lite kul.
Sedan passerade vi en liten butik med en svensk flagga hängandes utanför, upp ochner, men ändå. Jag tittade in och såg att de hade snygga linnen. Men sedan såg vi vad butiken hette. Anti Sweden. Det var ju lite humor. Men butiken bredvid var lite mer spännande. Det var en liten två-vånings bokaffär med intressanta och roliga böcker på övervåningen och serietidningar på nedervåningen. En riktigt trevlig butik faktiskt.
Efter att mamma fått köpt sig några serietidningar gick vi vidare mot en inredningsbutik (typ). Dock så skulle Jörgen köra trikk idag, så Maya ville se om det var hennes pappa som körde någon av dem. Och tro ni inte att det var Jörgen som satt och körde i en av trikkarna. Så vi sprang (!!!) som idioter till hållplatsen för att kunna åka med. Det blev helt enkelt trikkåkning istället för att gå på loppis. Men det var nog tur det. För vet ni vad vi passerade för butik. En Junkyard. Låter det bekant för någon?
När vi åkt till trikkens ändhållplats och tillbaka till där vi hoppade på så hoppade vi av. Och gissa, jag höll på att kliva i glappet mellan trikken och trottoaren. Jag är nog inte menad att åka t-bana eller trikk...
Vi kollade i fler butiker, köpte en farsdags present till Jörgen och blommor, köpte fika och tog sedan bussen hem igen för att göra pizza.

Det var väl ungefär det som hände igår på stan.

1 kommentar:

2023 sista fest

 Vi har kommit till 2023s sista fest.  Det var en mulen dag. Var lite orolig att vi inte skulle njuta våran utsikt när det skulle bli ett n...