Fortsätt till huvudinnehåll

Love is to give to others

Dagen har spenderats på stan med min mamma. Det var riktigt trevligt att gå med henne själv och titta i butiker (och spendera pengar som om det inte fanns någon morgondag). Mamma lyckades till och med lura på mig ett par jeans från Levis. Att sedan bredden var riktigt vid, och benlängden en halvmil för långt var ju en annan sak. Dock så fick vi byx uppläggningen på köpet för det fanns inge kortare benlängd (så korta ben har jag). Men jag tyckte att säljaren kunde ha bjudit på byxorna och vi betalade byx uppläggningen. Av någon underlig anledning var inte det en bra idé enligt försäljaren. Så nu har jag köpt mig mina första riktigt märkesjeans med ett års garanti (haha garanti på kläder, det ni). Dock så finns inte de i min garderob förrän på onsdag och jag kommer nog aldrig våga använda dem heller...

Sedan hittade jag och mamma en riktigt trevlig liten butik vid namn Jupiter/Nilz. Har ingen aning om var den ligger, men om ni finner den i Oslo så gå in, helt klart värd ett besök. Där fann mamma en väldigt fin klänning som hon ska ha på julfesten, julafton och nyårsafton och jag fann mig en väldigt fin väska från ett udda märke, Desigual. Spanskt tydligen. Men det var verkligen kärlek vid första ögonkastet. Så den fick jag då med mig hem.
Sedan blev det så klart x antal andra butiker, men inte så mycket mer spännande shopping och jag köpte inget som jag skulle. Så julklappshopping får jag ta och göra en annan dag.

Är den inte alldeles alldeles underbar?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …