Fortsätt till huvudinnehåll

Den kreativa familjen

I min släkt återfinner man alltid någon som gör något kreativt. Är det inte att skapa filmer, teckna, måla, rita, spela diverse instrument så är det fotografering eller att skriva som gäller, i min familj och släkt skapar alla något kreativt. Vilket märks väldigt tydligt bland mig och mina syskon. Robin är en jävel på att spela trummor, gitarr, bas osv, Johanna kan rita och skriva, Maya är väldigt pysslig av sig och älskar att rita och jag älskar att skriva och fotografera.
För mig att hålla på med instrument är i princip omöjligt då jag har korta, feta fingrar, men jag försöker ändå och att sjunga gör jag inte för andras skull. Sedan kan jag heller inte rita eller måla. Jag misslyckas med streckgubbar. Men det hindrar inte mig från att försöka för jag tycker att det är kul att sjunga och spela instrument och att rita är avslappnande, så varför ska jag sluta med det bara för att jag är dålig (och kommer för övrigt alltid vara det)?


När jag fotograferar hatar jag att redigera mina bilder. Jag gör det bara inte. Ibland leker jag lite grann med bilderna, men det händer aldrig längre. Jag är för dålig på sådant. Sedan så vill jag att mina bilder ska bli bra som de är. Jag vill att det där första försöket ska vara det enda. Det ska vara lite som på farmors pappas tid när han fotograferade. Inte hade han någon större möjlighet att fixa bilderna i efterhand. Blev de bra så blev de och blev de inte det så var det inget att göra åt. Nu om en bild blir dålig så är det bara att redigera i datorn så bilden blir perfekt. Vad är det för roligt med det? Det innebär att vem som helst kan få bra bilder i slutändan.

Kommentarer

  1. NÄr du sa att din familj var kreativ så tänkte jag på att Johanna alltid kommer på nya kreativa sätt att bryta lagen, men visst, vi kör på rita å skriva ist ;)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint.