Fortsätt till huvudinnehåll

Dagis

Att jobba på ett dagis tar verkligen på ens krafter. Men oj så kul det är. Idag var barnen inte lika tillbaka dragna som igår (även om det blev en massa mys igår också), utan idag blev det ännu mer mys och pussar än igår.
En liten tjej som vi kan kalla I, skrek som om världen skulle gå under (och den höll det på grund av hennes skrik). Någon gång under dagen beslöt sig våran avdelning för att vi skulle gå ut och leka. Så jag fick hjälpa en massa barn att klä sig (och det var ju inte lätt precis.) Då vi satt vid en sandlåda så fick jag ta den skrikande i knäet. Och vet ni vad? Hon tystnade på direkten och började gosa. Naw. Hur söt som helst. Dock så gav det lite problem. I ville inte vara i sandlådan och leka med de andra barnen eller vara i någon annans knä. Hände det skrek hon så sjukt mycket. Men du kan ju gissa på att jag kände mig speciell och utvald.
Sen när vi skulle gå in igen fick jag ta in I för blöjbyte och sedan hämta ett nytt barn för att byta blöja på denne. Så jag satte I i en barnstol och lämnade henne med Simon. Då jag kom in igen efter en stund så var det ett sjujäkla liv. Så fort jag bytt blöja på det andra barnet fick jag bära på I. Så jag gick med henne och A till ett rum där en annan lite kille satt och lekte. Så min d har bestått av att ta hand om I så att hon inte skriker. Vilket jag inte tyckte var alltför jobbigt. Jag menar, en massa pussar och kramar utav en av världens gulligaste ungar är inte helt fel.

Sen när nästan alla barnet farit hem och jag stod och städade i köket så kom chefen för basgruppen och pratade med mig. Jag fick en massa beröm för vilken kontakt jag fick med barnen och de vuxna, hur jag kunde en massa praktiska saker och gjorde saker innan jag fått tillsägelse om att göra dem (In your face E! Jag duger inte alls bara som butiksbiträde). Och berömmet skulle jag tydligen ta på allvar enligt mamma, då chefen jobbat som dagisfröken i en massa år. Det var ju trevligt för mitt självförtroende.

Imorgon ska jag jobba på dagiset fast på en ny avdelning (vilket är synd nu när jag blivit vän med alla barnen...) och på torsdag ska jag på arbetsintervju. Hoppas det går bra på den, annars får jag hoppas på att fortsätta jobba som vikarie eller bli assistent på någon av avdelningarna på dagiset.

Snart blir det att hoppa in i duschen och sen gå och lägga mig. Har ost på tröjan, i tröjan och i håret. Inte fräscht precis... Ha det.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…