måndag 18 augusti 2008

Hösten

Så nu var den årstiden de allra flesta ha grämt sig över - hösten. Ni vet årstiden då skolan börjar, man köper alla nya skolsaker (inklusive en skolstartsoutfit, ingen vill väl ta på sig samma kläder man haft på sig hela sommaren?). Andra personer (fashionistas) lär ha längtat till den här dagen, dagen då man får använding och måste iprincip köpa en helt ny garderob som innehåller dom underbara koftorna och fylla på med de där speciella sakerna och komplettera upp sommarensreafynd (spets, spets, spets) med de lite nyare kläderna, helt enkelt byta ut sommarens glada kulörer mot höstens och vinterns lite dovare (grått, gråare, gråast). Eller så kör man på sin egen stil och kör på samma vanliga jeans och t-shirt. Jag vet att det är tråkigt, men det är så snyggt. Om man har rätt jeans och t-shirt, detvillsäga.
Vad vill jag ha sagt med det här (förutom att det faktiskt börjar vara mörkt om kvällarna här uppe i norr)? Inte så mycket egentligen, men det vill jag aldrig med något.
Idag så var det första skoldagen för alla småettor som börjar gymnasiet. Grattis till er! För oss andra då? Ja, vi får njuta i någon dag till, medans andra (läs jag) börjar med APU och kliver inte innanför skolans portar förrän den 8 september. Hur härligt är inte det (jag vet att ni också vill). Detta innebär alltså att jag har ytterliggare lite mindre än en månad på mig att förberda mig fysisk och psykiskt på skolan. Jag kommer att hinna shoppa de där snygga höstkoftorna i lugn och ro och inte behöva gräma mig över fysikläxan som borde varit gjord, eller för det där franskaprovet med de omöjliga verben (eller var det tyskan som hade det?).
Hur som helst, tvåor och treor, njut så länge ni kan av sommarlovet. Och treorna, tänk på att det var det sista riktiga sommarlovet i erat liv, hoppas ni gjorde något vettigt och väl ihågkommet av det.

Snart ska jag kliva isängen och sova, det är dags att börja vända på dygnat åt rätt håll. Godnatt på er.

Psst... För de som bryr sig: Jag dingade 50 ikväll med min Hunter ;)

1 kommentar:

  1. Varför ska man vända på dygnet? Sömn mellan 2-11 är väl lagom?

    SvaraRadera

2023 sista fest

 Vi har kommit till 2023s sista fest.  Det var en mulen dag. Var lite orolig att vi inte skulle njuta våran utsikt när det skulle bli ett n...