Fortsätt till huvudinnehåll

Lite nya Bujo grejer

Jag håller på att ordnar en planerings/resedagbok till Japanresan. Jag är lite väl överivrig (resan är inte förrän om 11 månader eh...), men känner att jag måste göra något annat än att pinna massa saker på Pinterest. Jag kollar på de flesta tips på Youtube och på Pinterest. Finns många fina travel journals, men de flesta tipsar om samma sak, så börjar vara färdig med att leta inspiration. Men om du har tips på saker som är bra att ha med i en resedagbok får du gärna komma med det. 

DSC_5285
Skrivböckerna är inte nya, men passade fint med de andra färgerna. De pastellfärgade highlightsen och stick marrkers köpte jag på Panduro, washitejpen kommer från Ebay, de neonfärgade pennorna köpte jag på Ark bokhandel och skrivböckerna kommer från Eldorado bokhandel. 

DSC_5287

DSC_5294
Stick markers var så himla söta, men tejpen bak var väldigt dålig. De lossnar så himla lätt, vilket gör att man tappar poängen med att ha de i boken. 

DSC_5301
Jag har en del andra färger från samma märken som de neonfärgade pennorna, använde dem hela tiden när jag studerade på högskolan. Är väldigt nöjd med kvaliteten.

DSC_5330
Här ser du hur pennorna ser ut. Tyvärr ghostar böckerna en hel del, oavsett vilken tusch jag använder i dem. Men var väldigt överraskad vilken fin färg de pastellfärgade pennorna har. 

DSC_5347
Jag har fått hem en del ny washitejp från Ebay och väntar på en del klistermärken som jag beställde nyligen. Washitejp är helt genialt att ha med i boken, perfekt som dekoration, att tejpa fast saker eller använda som delare i boken. Jag hade en del tejp från förr, men beställde hem en del med mer japanskt och asiatiskt tema. Mitt tips är att om du har tid att vänta, beställ, speciellt washitejp, via Ebay. Kostar nästan ingenting och det finns många fler sorter och mönster att välja mellan än i de flesta butikerna. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…