Fortsätt till huvudinnehåll

Ett besök i reptilparken och Vigelandsparken

Som rubriken antyder på så kommer det dyka upp bilder på spindlar, ödlor och ormar i det här inlägget. Om du inte gillar den sortens djur bör du scrolla förbi. 

DSC_5045
En lördag för ett par veckor sen hade vi bestämt att vi skulle vara med Martins bror och dotter en dag. Martin älskar verkligen att vara farbror, så det är så kul att se lilla B. 
Martin hade fått planera dagen (med lite hjälp från mig), så dagens första stopp var Oslo Reptilpark. 

DSC_5037
Min kamera var lite oenig (hade kommit åt en liten ratt där man kan ändra om man har synfel så man ser skarpare) så bilderna är tagna stort sett på måfå. 

DSC_5052
Djuren var väldigt aktiva och rörde mycket på sig. Den här ormen drack en hel del vatten, vilket jag inte tror jag har sett förr. 

DSC_5060
Vi var och kollade på stora spindlar som gärna fick vara i sin glasmonter. 

DSC_5069
Vi hade tur, för ca fem minuter efter att vi kom dit tog de fram en orm. B klappade försiktigt medan Martin höll i den. 

DSC_5073

DSC_5091
Vi kollade vidare på alla stora och små djur. 

DSC_5179
Men det som visst var mest spännande var gosedjuren i presentbutiken. Men så är B bara 2,5 år. 

DSC_5199
Denna här låg och gav dömande blickar till alla. 

DSC_5228
Vädret blev överraskande bra, så vi for till Vigelandsparken för att se på nakna statyer och leka på lekplatsen. 

DSC_5235
Det var väldigt populärt, men åh så mycket folk. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…