Fortsätt till huvudinnehåll

Vecka 21

Då var det dags för den sista korta veckan den här maj. Idag har jag ledigt, så är bara fyra dagar kvar tills det är helg igen. Är en del saker som händer i veckan, mest på jobbet, men ska också försöka baka lite. Ska ha födelsedagsfest med en kompis på lördag och har tänkt baka massa cupcakes innan då. 

Här kommer lite bilder från veckan som var. Kommer en del Dublininlägg, så försöker att inte spoila för mycket här.

Tisdagen var den tjugosex grader ute och vi var ute hela dagen med jobbet. 

Onsdag var det dags för Dublin resan. 

Martin har inte varit på Irland förr, så det var kul att se hans reaktion på skyltarna.

Torsdagen var vi bland annat förbi Saint Patricks Cathedral. 

 Vi åt lite glass från Cloud Nine som ligger i Temple bar. 

På kvällen skulle vi på bio och åt på ett femtitals hak som heter Eddies rocket. 

Maten var helt ok. Lite besviken på pommesen, men annars gott. 

Fredagen var vi på Dublin zoo och tittade omkring. Djuren hade stora inhängnaden med massa plats att röra sig på och gömma sig bak. 

Det var alldeles strålande väder, så Martins hår försvann nästan när jag skulle ta bild.

På fredagskvällen var vi och såg denna filmen på IMAX. Väldigt bra, men lik den första filmen. 

Jag brukar resa med massa smink som nästan inte blir använt alls, så den här gången ville jag inte ha med så himla mycket. Martin blev imponerad och tyckte att jag kunde ha så lite smink hela tiden. 

Så här såg utsikten ut från våran airbnb. Är så ovant att ha grannarna så tätt inpå. 

Jag vet att det knappt syns, men det är en liten kanin på gräsfläcken, lite snett nedan till höger om den vita skylten. Kommer ihåg att det var fascinerande första gången jag var på Irland och såg det, och det var det nu med. 

 Men sen var det dags att lämna Irland...

... och komma tillbaka till Norge. 

Söndagen skulle jag till Hovedöya och hänga med min familj lite grann. 

Det var alldeles strålande ute och jag blev aningens bränd trots solkräm. Borde bara undvika att vara i solen...

På kvällen var det en konsert bland ruinerna på ön. Inte helt min smak, men det var kul att uppleva för det. 
När jag kom hem såg jag på film med Martin.

Hoppas du får en riktigt fin vecka. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…