Fortsätt till huvudinnehåll

Konfirmation och ett besök på Killingmo gård

DSC_5361
I lördags var det dags för min lillasysters humanistiska konfirmation i Rådhuset. 

DSC_5363
Den stora salen är ganska så maffig att sitta i. Ceremonin var väldigt fin, det var en orkester, kör, dansgrupp och en del tal. 

DSC_5391
När ceremonin var färdig möttes vi utanför för att ta lite bilder och hälsa på Mayas vänner. 

DSC_5416
Här är hon, konfirmanden. 

DSC_5435
Min stefar, lillasyster och mamma. 

DSC_5445
Äntligen har våren kommit för fullt. Det är nästan så att vi har hoppat över våren och gått direkt från vinter till sommaren. 

DSC_5469
Vi gick förbi Paleet innan vi for vidare och tog ett litet stopp inne på Ben & Jerrys för glass. 

DSC_5472
Jag testade Birthday Cake, One Sweet World och Home sweet honeycomb. 

DSC_5484
Dagens överraskning var att komma till Killingmo Gård och hälsa på alpackor, åsnor, höns och en katt. Men mest alpackorna då min syster verkligen älskar dom. 

DSC_5508
Vi hängde mest med killarna då många utav honorna var dräktiga och behövde lite lugn och ro. Men de ska födas i juli och i augusti är det öppet hus så vi ska kanske tillbaka då. 

DSC_5512
En som luktade lite grann på mamma. 

DSC_5532
Dom är så himla söta, fluffiga och ser väldigt snälla ut. Synd bara att dom inte gillar mys.

DSC_5551
När vi pratat nog med alpackorna gick vi för att hälsa på åsnorna. 

DSC_5564
Jag och denna här skrattade väldigt mycket. Hjälpte inte direkt att Martin tyckte vi lät lika pga förkylning. 

DSC_5580
De var överraskande sociala och mysiga. 

DSC_5588
De var verkligen superfina. 

DSC_5597

DSC_5615
Vi skulle grilla lite grann så de andra gjorde det. 

DSC_5662
När vi skulle äta fick vi besök av denna här. Hen var väldigt social och skulle mysa hela tiden. 

DSC_5675
Efter maten blev det massa fika. 

DSC_5679
Var så himla mätt. 

DSC_5702
De hade också en del höns och tuppar. Väldigt fina, men inte sociala alls. 

DSC_5735
Vi skulle tillbaka till åsnorna senare och då fick jag sällskap av katten. Så himla skönt att inte behöva strumpbyxor. Hoppas på att få lite mer färg än vanligt på mina ben. Jag är väl inte ensam om att få väldigt lite färg på benen trots barbent från april/maj till september en gång?

DSC_5820
Avslutar det här inlägget med en gäspande alpacka. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…