Fortsätt till huvudinnehåll

Vecka 19

Maj springer iväg så himla fort. Men, det här är en vecka som jag "tappat" när jag planerat. Vet inte riktigt varför, men har alltid tänkt att 17 maj är den här veckan. Nåja, veckan är kort i och med att jag har ledigt på torsdag. Jag tror inte jag har några större planer i veckan, ska försöka komma mig ut och fotografera i botaniska trädgården och runtomkring i stan hade jag tänkt.

Här är lite bilder från förra veckan.

Måndagen var jag klädd för värme och vår. Var ju inte riktigt så varmt ute dessvärre. När jag var färdig på jobbet började det regna och blåsa en del och det höll i sig resten av dagen. Jag var förbi butiken där jag köpte min kamera och fick hjälp med varför jag såg suddigt. Var visst en liten ratt som man kan ändra hur man ser om man har synfel. 
Jag gick omkring och kollade i några butiker i väntan på Martin. Vi skulle och se på Avengers Infinity War. Filmen var bra, men jag var trött och förkyld så somnade lite då och då. Fick med mig det mesta, tror jag.  

 Tisdagen var det första maj och vi var lediga. Vi hade planer på att komma oss ut, men när det var kallt och regnigt kändes inte det lockande alls, så vi blev bara inne. 

Onsdagen hade jag sovit ungefär tre timmar. Jag har haft en hemsk torrhosta som inte ville ge sig alls. Nu (söndag) har den äntligen börjat ge efter, men det var riktigt jobbigt ett tag. 

 På kvällen spelade vi 

 Fredagen var det en fin morgon och det skulle bli bra väder. 

 Träden har äntligen börjat bli gröna och träd med blommor har börjat blomma. 

Lördagen var det konfirmation för min syster. Efter ceremonin for vi till Killongmo gård och hängde med alpackor, åsnor, höns och en katt. 

Det var överraskande varmt och soligt den dagen. Nu är jag solbränd på ena armen och ansiktet. Dags att börja bada i SPF 50. 

Var så himla glad att jag valde att inte ha på mig strumpbyxor, för det blev verkligen sommar den dagen. Andra gången jag använder mina nya Converses och de höll sig rena trots att vi var på en gård. 

Söndagen tog jag det bara lugnt. Gick igenom en hel del bilder från lördagen, planerade en del till min och en kompis födelsedagsfest och förberedde mig för jobbveckan som kommer. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…