Fortsätt till huvudinnehåll

Första kvällen i Dublin

Onsdagen förra veckan skulle jag och Martin resa till Dublin på en liten minisemester. Vi hade hittat väldigt billiga flygbiljetter och billigt boende + att vi inte har varit till Dublin ihop förr. 
Flyget skulle inte gå förrän på eftermiddagen, så vi hann vara på våra jobb innan vi tog flygtåget till flygplatsen. 

DSC_6146
Vi var ganska så hungriga när vi kom fram, och turligt nog hade några av food truckarna på Gardemoen fortfarande öppet när vi kom dit. 

DSC_6148
Vi bestämde oss för varsin burrito och gudars vad den var stark. Det brändes lite väl mycket i munnen så det blev nästan inte gott alls. 

DSC_6150
Väldigt roligt koncept i alla fall.

DSC_6167
Sen var det dags att flyga. Jag somnade innan flyget nästan hade lämnat marken och vaknade igen lagom till vi kom till Irland. 

DSC_6172
Lite annat landskap än i Norge. 

DSC_6185
Det gick snabbt och smidigt att ta flygbussen in till centrum och sen var det dags att hitta där vi skulle bo. Så fort vi sett oss runt i lägenheten gick vi ut på en liten promenad för att se på staden. 

DSC_6196
Det var väldigt mysigt att gå längs älven. 

DSC_6205
När vi blev trötta i benen började vi att gå tillbaka till där vi bodde. Passerade den här utställningen med en dinosaurie på taket. 

DSC_6211
Vi hittade en bar som vi satte oss på och vilade oss lite grann. 

DSC_6214
Vi blev inte så länge för båda var ganska så trötta, så vi gick tillbaka till lägenheten för att sova. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …