Fortsätt till huvudinnehåll

Guinness Storehouse

Här kommer inlägget från när vi besökte Guinness Storehouse. Det är på ett sätt ett museum där man får se hur Guinness har blivit gjort och görs, men också ingredienser och historia. 
Vi hade köpt våra biljetter genom deras hemsida. När man beställer via nätet sparar man en del pengar, man har garanterat plats till den valda tiden (man väljer tid och dag att komma dit) + att man slipper stå i kö. 

DSC_6255
Här är framsidan. Vi var lite osäkra först på var vi skulle, men det var lätt att hitta fram. 

DSC_6259
Turen började med att en i personalen berättade lite historiskt om Guinness och visade upp original hyreskontraktet som Arthur Guinness skrev på. Hyreskontraktet gäller i 9000 år, så han var ganska så säker på sin sak. 

DSC_6264

DSC_6270
Vatten är en väldigt väsentlig del när det kommer till att brygga öl. 

DSC_6274
Det var lite märkligt ljus vid vattenfallet, så Martin fick först stå som modell (är väl fler som gör så med sina partners?).

DSC_6276
Martin har blivit så himla mycket bättre med kameran (tack och lov), så nu börjar även jag vara i fokus och synlig. 

DSC_6288
Det var verkligen spännande och lärorikt att gå igenom ölbryggningsprocessen och hur de tänker. 

DSC_6292
Man kunde gå in i en gammal tank där de visade upp hur många bubblor det är i en pint Guinness. Jag hade lyckats ta bort alla bilder förutom denna här. 

DSC_6295

DSC_6299

DSC_6302
Det är väldigt många ställen att se på film när man går omkring. 

DSC_6306
Det var en väldigt spännande byggnad att gå i. Visste du att det är världens största pintformade byggnad (jag vet verkligen inte vilken annan de konkurrerar mot...) och att det ryms lika många pints som dubbla den irländska befolkningen. 

DSC_6313
Vi gick och kollade på hur de gamla trätunnorna blev gjorda. Det var visst 300 personer som jobbade med att göra kring 1000 tunnor i veckan. 

DSC_6324
En del som jag gillade var när man kunde se gamla reklamskyltar och andra småprylar. 

DSC_6333

DSC_6338
Det här är en gammal klocka som blev byggd till en festival. 

DSC_6343
Vi stod i kö för att få gå på tappa upp en Guinnesskola, så nu kan vi det (min är nummer tre från vänster, ganska så bra va?).

DSC_6345
Martin var riktigt nöjd. Jag inte lika mycket. Smakar som vatten med en märklig eftersmak. 

DSC_6358
Vi gick vidare upp till toppen där det var en 360 graders bar. Väldigt fin utsikt måste jag säga. 

DSC_6364
Här är en liten del av Dublin. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…