Fortsätt till huvudinnehåll

17. mai er jeg så glad i...

Idag er det Norges nationaldag. Den firas väldigt stort här i landet, oftast med champagnefrukost, att gå i tåg och vifta med flaggor, lekar på skolor, äta glass och ha det trevligt. I år kommer inte vi att fira i Norge, jag och mannen är på resande fot, men kommer säkert hitta på något festligt för det.

Här kommer lite tips till 17. mai i Oslo: 
  • Ha en champagnefrukost med dina vänner. Det finns en hel del grupper på Facebook som mer än gärna tar med främlingar på firande. Kollade till exempel Svenskar i Oslo och se om de har någon öppen fest. 
  • Undvik centrum. Det är helt sjuka mängder folk i centrum den här dagen. Alla barnskolor går tåg längs Karl Johan för att hälsa på kungafamiljen, och barnens familjer är i centrum för att se på och hämta sina barn när de gått runt. 
  • Ska du mot förmodan i centrum, boka bord. Alla uteserveringar är fulla och många har bokat bord sedan länge. Är ni få så kan ni kanske få ett bord om ni har tur. 
  • Ha det kul. Det kommer att vara massa folk, men de allra flesta är väldigt glada den här dagen.  


Tänkte visa upp de 17 maj som jag har firat. Om du trycket på året innan bilden kommer du till det inlägget från det året. 

2010
Det var den första 17 maj som firades efter att jag flyttade tillbaka till Norge. Vi gick i tåg och åt god mat. 

Här är de jag firade med 2011, mina systrar och en kompis till min syster. 

Första gången jag firade med Martin. Vi gick i tåg och åt massa god mat hemma hos oss på Helsfyr.

Jag och Martin firade hemma hos några vänner i Ski. Vi kollade på tåg, var småfulla innan tolv och hade det väldigt kul. Kommer ihåg att det var på en av bilderna från den här dagen jag kände att jag såg vuxen ut. På kvällen for vi in till Oslo och gick på fest.

Jag hade precis opererat bort mina halsmandlar fyra dagar innan, så kunde inte äta fast mat, dricka eller prata. Vi firade med folk vi gillar och hade det riktigt bra. På kvällen var vi på fest med samma folk som året innan. Måste säga att vara nykter och inte kunna prata på 17 maj var aningens drygt. Men var verkligen en minnesvärd kväll. 

Det här året blev det ingen speciell firande. Min syster hade bjudit hit min farmor och farfar, och de bodde med oss, så vi firade med dem. Jag och Martin kom oss in till stan och kollade på tåg, hängde vid Vålerenga skola och hade sen middag hemma hos oss. 

P5170058
Vi firade med några av mina närmsta vänner (i huvudsak på deras takterass). Var en väldigt lyckad dag. 

P5170051
Vi firade igen med vännerna på taket. Är verkligen synd att vi inte ska fira med dem i år. Vi får ta det igen nästa år. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…