Fortsätt till huvudinnehåll

Vecka 20

Hej och glad måndag. 
I Norge är det här en väldigt kort vecka. På torsdag är det Norges nationaldag, vilket firas med massa festligheter. På mitt jobb har vi jobbat in fredagen, så då är vi lediga. 
Jag och mannen ska en liten tur till Dublin under helgen, vi blir borta någon dag bara, men det ska bli skönt att komma bort lite grann. 
Annars är det inte mycket som händer den här veckan. Är en del som ska packas och tvättas och så innan resan,  men det går fort. 

Ska vi ta och se vad jag gjorde förra veckan. 

Måndagen var jag förbi botaniska trädgården och fotade lite grann. Hann precis med körsbärsblommorna och magnoliorna. De hade nästan överblommat när jag var där i måndags, så det är nog stort sett färdigblommat nu. (Bilden är tagen med min D750, men överförd till mobilen).


 En annan dag såg jag ut så här. Vek ned kragen på jeansjackan innan jag gick ut i världen. 

 Gosade med dessa sötnosar på tisdagskvällen. 

 Vi har ett körsbärsträd på lekplatsen på mitt jobb. Den ser ut som ett stort, fluffigt vitt moln just nu. 

 Efter jobbet for jag och tränade med mannen. Är skönt att komma igång igen efter att förkylningar och skador har blivit bättre. 

 Torsdagen var jag, mannen och en vän ute och gick i skogen. Vi gick lite över två mil den dagen, vilket var väldigt skönt i värmen. Här är utsikten från Lilloseter. 

 Vi hade tänkt att gå till Senober, men kom inte så långt pga vatten och snö. Men en liten damm vi passerade hade en hel del paddor/grodor. 

 Har massvis av bilder på trädet på jobbet. Måste passa på medan det är så vackert. Märkligt att tänka på att nästa gång det är dags för blommorna att slå ut så tar jag bilder på dem i Japan. 

 Söndagen jobbade jag som personlig assistent i ett par timmar. Var skönt att komma ut lite grann. 

Efter att jag var färdig på jobbet köpte jag en glass. Det var så himla kvavt ute och jag var säker på att det skulle åska. 
När jag kom hem tvättade jag lite grann, men såg mest på TV. 

Hoppas du får en riktigt fin vecka. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…