Fortsätt till huvudinnehåll

Andra dagen i Dublin; katedraler, Guinness och pubar

Första hela dagen i Dublin hade vi köpt biljetter till Guinness Storehouse och skulle vara där halv elva. Vi stod upp ganska tidigt och gick iväg. Enligt google maps skulle det ta ungefär en halvtimme att komma dit, men vi tänkte att det var mycket att se längs vägen så vi beräknade lite mer tid än så. 

DSC_6224

DSC_6228
Vi kollade in gamla byggnader och kyrkor längs vägen. 

DSC_6229
Inne här var det en blommarknad. Men vi var där lite väl tidigt, så det var bara en försäljare där. 

DSC_6234

DSC_6237
Vi gick förbi Christ Church katedral. När jag var i Dublin första gången så bodde vi rätt i närheten och gick förbi den hela tiden. 

DSC_6246

DSC_6248
Det är så spännande att se på arkitekturen på byggnaderna. 

DSC_6255
Till slut var vi här vid dagens stora mål, Guinness Storehouse. Det var väldigt spännande att se, men jag delar med mig av bilderna en annan dag (annars blir det här inlägget fruktansvärt långt). 

DSC_6368
När vi ändå var i området gick vi till Saint Patricks katedral och vilade oss lite grann. Det är verkligen spännande hur många kyrkor/katedraler en stad behöver. 
När jag var här med familjen för åtta år sen höll jag och mamma på att leta ihjäl oss efter denna katedral. Hade vi bara svängt vänster istället för höger hade det gått mycket fortare...

DSC_6380
Hade bara med mig mitt fasta 50mm objektiv, vilket inte är helt ultimat när man ska ta massa bilder på stora byggnader. 

DSC_6385
Vi gick vidare. Tyckte det här taket var så himla fint. 

DSC_6387
Martin ville hit, till Trinity College. Jag vill gärna gå in i det gamla biblioteket, men inte se Books of Kells, men det var så himla lång kö att det orkade jag inte. 

DSC_6389

DSC_6391
Nu hade vi gått ganska långt och det var längesen vi hade ätit något, så tillslut gick vi in på första bästa matställe för att äta och vila. Martin åt en irländsk gryta och jag åt en Guinness gryta. Väldigt gått och mättande. 

DSC_6395
Vi gick omkring i Temple bar delen och passerade ett ställe som sålde glass, crêpes och munkar. Vi var lite sugna på glass och tog varsin kula. 

DSC_6400
Vi gick och handlade lite grann och när vi blev trötta i benen satte vi oss på en pub. 

DSC_6402
Vi försökte få tag på biljetter till en guidad spöktur i Dublin, men det gick inte utan bankdosan (bankID fungerade inte). 
När vi inte orkade mer gick vi tillbaka till lägenheten och tittade lite grann på TV, innan det blev en tidig kväll i sängs. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…