onsdag 23 maj 2018

Andra dagen i Dublin; katedraler, Guinness och pubar

Första hela dagen i Dublin hade vi köpt biljetter till Guinness Storehouse och skulle vara där halv elva. Vi stod upp ganska tidigt och gick iväg. Enligt google maps skulle det ta ungefär en halvtimme att komma dit, men vi tänkte att det var mycket att se längs vägen så vi beräknade lite mer tid än så. 

DSC_6224

DSC_6228
Vi kollade in gamla byggnader och kyrkor längs vägen. 

DSC_6229
Inne här var det en blommarknad. Men vi var där lite väl tidigt, så det var bara en försäljare där. 

DSC_6234

DSC_6237
Vi gick förbi Christ Church katedral. När jag var i Dublin första gången så bodde vi rätt i närheten och gick förbi den hela tiden. 

DSC_6246

DSC_6248
Det är så spännande att se på arkitekturen på byggnaderna. 

DSC_6255
Till slut var vi här vid dagens stora mål, Guinness Storehouse. Det var väldigt spännande att se, men jag delar med mig av bilderna en annan dag (annars blir det här inlägget fruktansvärt långt). 

DSC_6368
När vi ändå var i området gick vi till Saint Patricks katedral och vilade oss lite grann. Det är verkligen spännande hur många kyrkor/katedraler en stad behöver. 
När jag var här med familjen för åtta år sen höll jag och mamma på att leta ihjäl oss efter denna katedral. Hade vi bara svängt vänster istället för höger hade det gått mycket fortare...

DSC_6380
Hade bara med mig mitt fasta 50mm objektiv, vilket inte är helt ultimat när man ska ta massa bilder på stora byggnader. 

DSC_6385
Vi gick vidare. Tyckte det här taket var så himla fint. 

DSC_6387
Martin ville hit, till Trinity College. Jag vill gärna gå in i det gamla biblioteket, men inte se Books of Kells, men det var så himla lång kö att det orkade jag inte. 

DSC_6389

DSC_6391
Nu hade vi gått ganska långt och det var längesen vi hade ätit något, så tillslut gick vi in på första bästa matställe för att äta och vila. Martin åt en irländsk gryta och jag åt en Guinness gryta. Väldigt gått och mättande. 

DSC_6395
Vi gick omkring i Temple bar delen och passerade ett ställe som sålde glass, crêpes och munkar. Vi var lite sugna på glass och tog varsin kula. 

DSC_6400
Vi gick och handlade lite grann och när vi blev trötta i benen satte vi oss på en pub. 

DSC_6402
Vi försökte få tag på biljetter till en guidad spöktur i Dublin, men det gick inte utan bankdosan (bankID fungerade inte). 
När vi inte orkade mer gick vi tillbaka till lägenheten och tittade lite grann på TV, innan det blev en tidig kväll i sängs. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

2023 sista fest

 Vi har kommit till 2023s sista fest.  Det var en mulen dag. Var lite orolig att vi inte skulle njuta våran utsikt när det skulle bli ett n...