Fortsätt till huvudinnehåll

Vecka 18

Hej. Hoppas du mår bra. Dags för sista dagen i april, känns skönt men märkligt att maj redan är här. Vi har fortfarande en del snöhögar kvar där jag bor, men de smälte sakta men säkert bort. Nu i början på maj ska de borsta bort allt grus där jag bor, och det ska bli bra. Har ett par nya, vita Converse som väntar på att börja användas. Men ska vänta med att använda dem tills det är lite renare ute. 

Den här veckan, likt som resten av maj, är en kort vecka. Så härligt med massa lediga dagar. Idag ska jag möta Martin i stan, vi ska se i en butik som ska dessvärre gå i konkurs, efter en spegel vi sett på tidigare och sen kanske gå på bio och se nya Avengers filmen ihop. Martin var och såg den förra veckan med några vänner, men jag skulle börja tidigt dagen efter så orkade inte se en väldigt sen film. 
Tisdagen är det ledigt, men har tänkt att träna om gymmet är öppet, annars ut och gå långt. På lördag ska min lillasyster konfirmeras, så det blir trevligt. 

Här är lite bilder från förra veckan. 

Måndagen skulle jag hem till en väninna efter jobbet. Jag skulle hjälpa henne med lite kameragrejer, hon ska köpa sig en systemkamera och ville ha lite tips. 

Tisdagen var bara en vanlig dag på jobbet. Var en utflyktsdag, så var ute och gick större delen av dagen. 


 Onsdagen var jag uppe tidigt och möttes av den här soluppgången. Ser att vi måste tvätta våra fönster... Efter jobbet var jag på svenska ambassaden för att hämta ut mitt pass. Jag mötte Martin efter det för att vara ute och gå lite grann. Vi var ute och åt lite innan Martin skulle på bio. Jag for hem och tog det lugnt. 

Fredagen var jag pepp. Det skulle vara en fin dag och sen rent allmänt att det var fredag.

 Vi har ett körsbärsträd på jobbet som har fått knoppar. Ska ta med kameran när det har börjat blomma. 
Efter jobbet for jag in till stan för att se lite i butiker innan jag skulle möta några kollegor för middag. 

 Vi gick och åt sushi på ett ställe på Carl Berners Plass. Maten var helt ok, men det var så himla varmt inne på matstället. 

 Efter att vi suttit länge, länge och pratat gick vi till Human Mote på Töyen för att dricka lite drinkar. Jag bytte drink med en kollega då vi tyckte att den andras var godare. 

 Lördagen var jag och Martin först med hans bror och dotter. Vi var till Reptilparken och tittade där innan vi for till Vigelandsparken och lekte på lekplatsen och tittade på statyer. 
På kvällen var vi hemma hos en kompis och åt middag och spelade spel. Söndagen var vi mest inne. Men vi hade bestämt att vi skulle gå till Grorud för att äta sushi. Tog på mig somriga kläder och så gick vi dit. Tyvärr blev det mulet i det vi kom fram, så vi satt inne istället för ute som vi tänkt. 

 Det är så mysigt det. Lite då och då ritar de något nytt motiv på väggen. 

Vi var så himla mätta när vi skulle gå hem. När vi började närma oss hemma kom det några regndroppar och när vi kom in började det regna en hel del. 

Du får ha en riktigt fin vecka. Har förberett en hel del inlägg inför veckan.  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…