Fortsätt till huvudinnehåll

När vi firade min stesyster

Lördagen i Skellefteå var det dags för en av huvudorsakerna till varför vi var där. Vi skulle fira min stesyster som hade fyllt jämnt. Hon hade bokat bord på Pinchos, så där möttes vi upp, familj och vänner, för att äta mat och umgås. 

Men innan vi skulle fira henne mötte jag Jenna för att handla lite nya kläder till henne. Var så trevligt att gå omkring i butiker och prata om allt och ingenting. I Oslo gör jag 90% av mitt shoppande på nätet eller ensam i butiker. Så var kul att göra det som förr. I en av butikerna mötte vi min barndomsbästis, vilket var väldigt mysigt. Hon ska få barn till sommaren så vi pratade lite om det och mitt och Martins bröllop. Det är just sådana "stora" grejer som gör att jag märker att jag blir äldre. Men igen, så är det många jag gift gymnasiet med som är på andra, tredje barnet och har varit gift i massvis av år. Så det är nog bara vi som är lite sena med de stora livsgrejerna (Skellefteåmått mätt).

DSC_4333
Pinchos finns lite överallt i Sverige och i Norge. Vi har varit ett par gånger i Oslo, och jag gillar verkligen circustemat. Sen är ju maten god också, vilket är viktigt. 

DSC_4334

DSC_4335
Älskar drinkarna, de är så himla goda. 

DSC_4338
Det var en del andra maträtter i Skellefteå än det är i Oslo, men det är en stund sen vi var på Pinchos så de kan ha uppdaterat deras meny. Testade bland annat varmrökt lax i tortilla som var väldigt god.

DSC_4339
Åt också plankstek, Martin tog visst kycklingspett och jag tog en rätt med oumph. 

DSC_4351
När vi hade ätit och druckit klart gick vi bort till en lokal som hon hade hyrt för att äta dessert. 

DSC_4354
Det var så mycket gott att välja mellan. Älskar också tallrikarna och glasen hon köpt. 

DSC_4356
Martin satt och planerade med min syster och hennes sambo om dagen efter. Mitt pass hade gått ut, så istället för att chansa och kanske bli fast på en flygplats skulle jag åka bil med min mamma, hennes sambo och min yngsta syster. 

DSC_4360
Men var i alla fall väldigt glad över att inte behöva stressa och tänka på passet mer den här resan. Nu gäller det bara att få fixat nytt pass innan vi ska till Dublin i mitten på maj. 

DSC_4363
Min stesyster hade köpt massvis med glass, tror det var kring 7 olika lådor med det. Var så himla mätt.

När vi hade fikat klart och sagt våra hej dån gick jag och Martin tillbaka till b&b för att packa ihop våra grejer. Kvällen spenderade vi hos min syster och hennes sambo där vi spelade massa spel och kom hem sent. När vi skulle lägga oss började en av de som bor på b&b ha efterfest. Gjorde inte så mycket, men var inte lika kul när jag skulle upp två timmar senare för att åka bil. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…