Fortsätt till huvudinnehåll

Vecka 14

När jag skriver det här har jag nästan precis kommit hem från en 15+ timmars bilresa från Skellefteå till Oslo. Jag, Martin och stort sett resten av min familj har varit i Skellefteå under påsken för att hälsa på vänner och familj. 

Den här veckan tror jag blir lugn, är ju ledig idag så blir en kort arbetsvecka. Har inget inplanerat, om jag inte av en händelse får en del papper jag har bett om. När jag och Martin skulle ta flyget från Oslo till Stockholm insåg jag att mitt pass har gått ut i det vi ska gå ombord flyget. Tack och lov var det inga kontroller, var väldigt tight mellan flygen. Men det gjorde mig mer stressad när vi sen skulle resa hem. Även om det är passfritt mellan Sverige och Norge måste man kunna visa upp godkänd id-handling, vilket min norska inte är. När vi väl skulle hem tog jag valet att bila hem med mamma, hennes sambo och min syster, för chansen att bli kollad i bilen vid gränsen är mindre än vid flyget. För att jag ska kunna ordna nytt pass måste jag resa tillbaka till Sverige och närmsta stället är Strömstad. Så så fort jag fått de papperna jag behöver ska jag dit med mamma. Jag och Martin ska ut och resa i mitten på maj, så börjar bli lite ont om tid. Snälla, kolla ditt pass så du slipper den här stressen.....

Nu kommer lite bilder från veckan som var. Jag har en del bilder från Skellefteå som dyker upp senare i veckan. 

 Barnen på jobbet är i en väldigt skapande period just nu. Ena tjejen sorterade dessa träfigurer. Hon var väldigt noggrann över att det skulle vara helt likt.

 På kvällen blev det att beställa hem middag och äta dessa choklad mousse bakelserna till dessert. 

Onsdagen var vi ute och flög på eftermiddagen. 

 Och efter ett par timmar resande var vi framme här, Skellefteå flygplats. 

 Torsdagen gosade jag med en väldigt allvarlig liten pojke. Är så märkligt när en av mina närmsta vänner har fått barn, vi börjar bli så vuxna. 

Fredagen for vi ut och gick broarna runt i det superfina vädret. 


 Söndagen reste vi innan solen ens hade stigit upp....

Och när vi kom till Oslo hade den precis gått ned. 

Hoppas du får en fin vecka. 

Kommentarer

 1. Joo tack... det där med att förnya passet är bra knivigt för mig med. Jag har dubbla medborgarskap och få ha det =)... men det är ganska mycket papper varje gång jag ska förnya passet så det ska bli godkänd! Sen när det är fixat å klart så är det sååå värt, därför jag behåller båda när jag ändå få ha det *S* Ha en TREVLIG VECKA!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh så himla smidigt. Om jag behåller mitt svenska medborgarskap och jag och mannen får barn ihop får våra/t barn dubbla medborgarskap, vilket säkert kan vara smidigt.
   Låter himla krångligt att ordna. Hatar att fylla i papper...

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…