Fortsätt till huvudinnehåll

Min nya kamera och objektiv

Jag har pratat länge om att köpa en ny systemkamera. Jag har haft min Nikon D5000 sen den kom ut och jag fick den i studentpresent i 2009. Den har fungerat riktigt bra i alla år och jag är nöjd med den. Men jag kände att den började bli för enkel för mig. Jag som fotograf stod lite och stampade på samma ställe. 
Nu när jag har fått mig fast jobb och tjänar bra tänkte jag att det var dags. Jag hade egentligen tänkt köpa den först nästa år, men det kliade så hemskt i fingrarna och jag fick möjlighet att köpa en nu, så det var ingen vits att vänta. 

Jag hade kollat runt på olika hemsidor för att jämföra pris och så. Hittade ett set hos Scandinavian Photo med en Nikon D750 och Sigma AF 24-105/4,0 DG OS HSM ART till ett bra pris som jag kände skulle passa mig och mitt fotobehov. När jag surfade runt på deras sida hittade jag några objektiv från Lomography. Har sett så många vackra fotografier tagna med deras Petzval 58mm f/1,9 bokeh control art lens och slängde med den när jag ändå beställde ny kamera. 

 När jag fick paketet var det överraskande litet och jag var säker på att jag inte fått med allt. 

 Här är allt som var i de små lådorna. 

 Den väger massa, men är så himla vackert. De små brickorna hjälper en att styra hur stora bokeh det skal bli i bilderna. Jag håller fortfarande på att lära mig, det går sakta men säkert framåt. 


Objektivet från Sigma är stort och tungt, men bilderna blir riktigt bra. Den blir beskriven som ett reseobjektiv, och det håller jag med om, om man bortser just från att den är stor och tung. Kommer inte använda den till vardags, då kommer jag använda mitt Nikkor AF 50mm f/1,8D jag köpte för sju år sen.  

 Här är den, min D750. Den är lite större än D5000, med ett mycket bättre grepp. 

 Den har en vridbar skärm som kan ställas ut uppåt, inte samma vridbarhet som på D5000. Den har många fler knappar att hålla reda på, vilket än så länge är lite ovant. D5000 kan jag använda i sömnen, men det kommer nog till sig. 

 Något som är ovant är att använda den lilla skärmen till större delen av styringen när jag fotar. Kollar automatiskt på den stora skärmen, vilket är onödigt. 

 Den har en hel del mindre färdiga inställningar än min D5000, men det gör ingenting. Det går fortare och fortare att fota på manuell, vilket är bra. 

Nu kommer det dyka upp en till kategori på bloggen, D750, där alla mina bilder som är tagna med den dyker upp. 

Kommentarer

 1. Haha, och jag fotar bara med min mobil och en gammal samsung digitalkamera :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla har olika förväntningar till sitt fotande. Jag önskar mig något mer än det en mobil har att erbjuda :)

   Radera
 2. Alltså åh så roligt med ny kamerautrustning! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är så otroligt glad i kameran. Fotoglädjen är på en skyhög nivå för tiden :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…