Fortsätt till huvudinnehåll

Reading Festival: Fredagen

P8250095
Fredagen vaknade jag stort sett till att Martin sitter ute och läser. Det är så fruktansvärt varmt och ljust, så vi vaknade alltför tidigt varenda dag. I England är det pisskallt om kvällarna och fruktansvärt varmt med en gång på morgonen. 

P8250098
Jag gick för att tvätta av mig lite lätt i tvättstället innan jag började sminka mig. Gick från det här...

P8250100
Till det här. Det blev lite väl mycket smink, det mesta smälte bort under dagen, så resten av festivalen var det mest fokus på endast ögonen. 

P8250110
Vi tog med oss varsin to go öl och cider och började röra på oss till festival området. 

P8250113
Det var en hel del kö för att komma in. På grund av allt som hänt under andra festivaler runt omkring i Europa, så var det extra mycket kontroller. Men, vi blev inte kontrollerade varken när vi skulle in på festivalen med all packningen och knappt när vi skulle genom kontrollen in till festival området. Kändes så där lagom säkert för att vara ärlig...

P8250116
Vi började med att kolla in the fun fair innan vi kollade in butikerna. Samsung hade en enorm kub som vi inte fick bra svar på vad det var (innan söndagen, då fick vi pratat med en som faktiskt jobbade i kuben). 

P8250118
Jag var riktigt nöjd. Vitt var helt klart det ultimata färgen att ha på sig, det blev väldigt varmt. 

P8250125
Det är otroligt stort hela festivalområdet. Känns inte alltid som det först, men det tar ett bra tag att komma sig mellan scenerna och inte minst när man ska korsa området kring huvudscenen. 

P8250127
Det brukar vara olika tält till diverse alkholförsäljare, ett år hade Jägermaister sitt tält, sist vi var på festival hade Somersby ett eget hus. I år hade Carlsberg och Jack Daniels egna tält. 

P8250128
Vi skulle i alla fall hit och se Marika Hackman. 

P8250132

P8250137
När vi blev hungriga på grund av inte ätit frukost, köpte vi varsin liten baguette med olika kött i. 

P8250138
Vi satte oss sen vid huvudscenen för att se Deap Valley. 

P8250146
När de var färdiga gick vi för att köpa lite Rocktails, cocktails men med rocknamn. 

P8250151
Jag drack något med fläderblommor som var riktigt gott. 

P8250153
Sen skulle vi se the Amazons. Väldigt populära i England. 

P8250161
Sen var det dags för en hemlig konsert. Det är en hel del hemliga konserter under Reading, vi har bara varit riktigt dåliga på att tyda tidsplanen för att se när de är. Det är ingen information i festivalområdet om att de ska spela, jag lyckades se ett kryptiskt meddelande på Readings facebooksida som sa Is there any villains here? och se plakat för Queens of the Stone Age nya skiva Villains för att koppla ihop två och två. Var otroligt roligt att se Queens of the Stone Age igen. Lika bra som vanligt. 

P8250166
Efter konserten var vi hemskt varma, så vi ställde oss i kö för att få glass. 

P8250170
Jag beställde en med nutella och oreo kex. 

P8250174
Sen blev de lite häng i gräset igen. 

P8250177
Vi skulle nämligen se Circa Waves. 

P8250182
En som var rätt bak oss hade en sån där färgad rökbomb. Fint att se på på håll, inte lika roligt när man står mitt i röken. 

P8250189
Så plötsligt dök Alex från Two Door Cinema Club upp och spelade en låt eller två med Circa Waves.

P8250193
Vi gick sen och köpte mat och hittade ett skuggigt (<3) ställe där vi satt och hörde på Jimmy Eat World. De har varit på festivalen nästa alla gångerna vi varit där, och den enda låten jag stort sett kan med dem är the Middle. 

P8250200
Sen trängde vi oss långt fram, vilket vi ångrade oss sen, för att se på Two Door Cinema Club. Det var trångt, varmt och vi blev knuffade runt. Gick inte att röra på sig. 

P8250206
Vi lyckades till slut tränga oss ut från folkmängden och hängde på sidan istället. 

P8250209
Vilket var mycket skönare. 

P8250217
Sen på kvällen var det dags för Bastille. De är så himla bra live. 

P8250222
Vi gick sen till Carlsberg tältet och festade vidare där innan vi såg på våran sista spelning för fredagen, nämligen Fatboy Slim. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…