Fortsätt till huvudinnehåll

London: Tisdagen

P8290652
Tisdagen 29/8 var sista dagen på våran mini bröllopsresa. Vi skulle ägna dagen till museum då vi gjort bort all shoppingen dagen innan. 
Vi började dagen med varsin lite lätt frukost på bänk här vid Naturhistoriska museumet. 

P8290655
Vi hade massvis med färg. Ser nästan ut som om jag sminkat med väldigt fel färg i pannan. Nåja. 

P8290658
Vi skulle hit, till Victoria & Albert museum för att gå på Pink Floyd utställningen. 

P8290660
Vi köpte biljetter till kl 11.00 visningen, men var lite tidigt ute så vi kollade in massvis av statyer. 

P8290664
Det var så mycket att se på, inte bara statyerna med själva arkitekturen.

P8290667
Sen var det givetvis väldigt fascinerande att se på alla detaljer på statyerna. 

P8290669
Hur de har orkat skapa tånaglar. 

P8290670
Och mönster och alla små detaljer. 

P8290679
Måste säga att jag är tacksam över att jag inte jobbar som nattvakt på det här museet. Var helt säker på att de skulle röra på sig när som helst. 

P8290686
Sen var det dags att gå hit. Men de bilderna dyker upp i ett eget inlägg, annars blir det här så fruktansvärt långt inlägg. 

P8290841
När vi gått klart på utställningen gick vi ut och satt vid en fontän. Massa barn sprang omkring i vattnet och var så där barnsligt lyckliga. Och jag måste säga att jag avundades dem en hel del, för det var så himla varmt. 

P8290842
Sen gick vi och kollade på de andra utställningarna. 

P8290845
Vi började i den asiatiska delen. 

P8290860
Kollade in samurajer. 

P8290882
Och plötsligt så dök det här rummet upp. Allt var så enormt här inne, så otroligt stort. 

P8290884
Det är stöpning av kända statyer och så. 

P8290885

P8290886

P8290890

P8290892

P8290896

P8290915
Sen gick vi vidare till medeltida Europa. 

P8290933
Hela museet var så pampigt. 

P8290940

P8290957
När vi ansåg att vi behövde röra på oss för att hinna äta innan vi skulle ta flyget gick vi först förbi Harrods, men det var inget där som lockade. 

P8290959
Vi hittade en tapas restaurang nära Victora station som vi åt på. Vi blev inte så mätta på det här så vi beställde lite mer mat. 

P8290961
Det var så otroligt gott. Måste bli bättre på att äta fina hårda ostar och inte bara mögelostar.

P8290965
Himlen var så vacker när vi flög hem igen. Färg återgivningen blir inge bra, molnen var nästan helt lila. 

Resan hem gick riktigt bra. Vi hann precis med en flygbuss och tog en taxi hem sen. 

Kommentarer

  1. Jag är tvärtom ^^... skulle vilja testa på veckas nattvakt i denna häftiga byggnaden! Är inte riktigt lättskrämt TROTS att jag har varit fundersamt å skeptiskt på vissa händelser som har hänt i mitt liv *S* ÄLSKAR dessa naturhistoriska museer, looove it<33

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är ohälsosamt rädd mörkret, en av mina största skräckar är att strömmen ska gå hemma när det inte är ljust ute och jag inte har tillgång till en mobil eller ficklampa. Men det hade varit kul att vara där om kvällen med lite folk i alla fall...

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…