Fortsätt till huvudinnehåll

Veckosammanfattning vecka 36

Snart mitten på september och hösten är verkligen här. I Oslo är det hemskt kallt nu för tiden, jag har börjat använda jacka och vissa dagar även halsduk (!!!). Var verkligen inte beredd alls på kylan efter att vi kom hem från England. 

Förra veckan var det en hel del dagtidsjobb, mycket som händer i barnehagen, vi hade bland annat personalmöte och så har jag varit på kurs för nyanställda pedagogiska ledare. Utöver jobbet har jag inte gjort supermycket. Fredagen var det middag och filmmys hemma hos mamma, lördagen var jag på stan med Martin och köpte en stavmixer och nya tallrikar, på lördagskvällen var det spelkväll hos en kompis och söndagen sov jag superlänge och sen var det dags för lite deltidsjobb på eftermiddagen/kvällen. 

Den här veckan är lite grann i samma duren, ska till frisören på onsdag och det är nog enda 'roliga' jag har inplanerat. Är mycket hemma som behöver fixas, hänga upp en spegel och skriva tack-kort bland annat. 

Men låt oss se på lite bilder från förra veckan. 

 Måndagen firade vi ett av barnen som hade fyllt år. Jag fixade kronan och blev nöjd med resultatet. 

 Tisdagen spelade jag och Martin Lords of Waterdeep, otroligt roligt, ett av mina favoritspel. Första omgången jag vann jag rejält, kom över 300 poäng, vilket är väldigt bra gjort. Men då spelade vi också med 4 extra rundor (vi brukar komma upp i +200 poäng till vanligt). 


 I barnehagen har vi gruppaktiviteter med barnen minst tre gånger i veckan. Mina grupper har skapat historier med berättarkort, något som var överraskande populärt. 

 Fredagen var vi hos mamma där deras balkong/altan ser mer ut som en trädgård. 

 Pumporna har börjat ta över golvet. 

 Och de är ganska så stora. 


 Lördagen var vi först på stan och kikade runt, sen for vi hemåt, handlade, lastade av sakerna hemma, åt pizza och for ut igen. 

 Vi for hem till en kompis där vi först spelade Lord of the Rings och sen Relic. 

 Vi blev serverade funnel cake och glass, och det smakade riktigt bra. 

Trots att jag låg efter länge, länge så lyckades jag vinna ändå. Har inte spelat Relic på ett par år, men kom ihåg att jag vann då också. Den här spelrundan gick väldigt fort, vi var färdiga efter 2 timmar och 50 minuter, sist spelade vi i ca 4 timmar...

Hoppas du får en riktigt fin vecka. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…