Fortsätt till huvudinnehåll

Veckosammanfattning vecka 36

Snart mitten på september och hösten är verkligen här. I Oslo är det hemskt kallt nu för tiden, jag har börjat använda jacka och vissa dagar även halsduk (!!!). Var verkligen inte beredd alls på kylan efter att vi kom hem från England. 

Förra veckan var det en hel del dagtidsjobb, mycket som händer i barnehagen, vi hade bland annat personalmöte och så har jag varit på kurs för nyanställda pedagogiska ledare. Utöver jobbet har jag inte gjort supermycket. Fredagen var det middag och filmmys hemma hos mamma, lördagen var jag på stan med Martin och köpte en stavmixer och nya tallrikar, på lördagskvällen var det spelkväll hos en kompis och söndagen sov jag superlänge och sen var det dags för lite deltidsjobb på eftermiddagen/kvällen. 

Den här veckan är lite grann i samma duren, ska till frisören på onsdag och det är nog enda 'roliga' jag har inplanerat. Är mycket hemma som behöver fixas, hänga upp en spegel och skriva tack-kort bland annat. 

Men låt oss se på lite bilder från förra veckan. 

 Måndagen firade vi ett av barnen som hade fyllt år. Jag fixade kronan och blev nöjd med resultatet. 

 Tisdagen spelade jag och Martin Lords of Waterdeep, otroligt roligt, ett av mina favoritspel. Första omgången jag vann jag rejält, kom över 300 poäng, vilket är väldigt bra gjort. Men då spelade vi också med 4 extra rundor (vi brukar komma upp i +200 poäng till vanligt). 


 I barnehagen har vi gruppaktiviteter med barnen minst tre gånger i veckan. Mina grupper har skapat historier med berättarkort, något som var överraskande populärt. 

 Fredagen var vi hos mamma där deras balkong/altan ser mer ut som en trädgård. 

 Pumporna har börjat ta över golvet. 

 Och de är ganska så stora. 


 Lördagen var vi först på stan och kikade runt, sen for vi hemåt, handlade, lastade av sakerna hemma, åt pizza och for ut igen. 

 Vi for hem till en kompis där vi först spelade Lord of the Rings och sen Relic. 

 Vi blev serverade funnel cake och glass, och det smakade riktigt bra. 

Trots att jag låg efter länge, länge så lyckades jag vinna ändå. Har inte spelat Relic på ett par år, men kom ihåg att jag vann då också. Den här spelrundan gick väldigt fort, vi var färdiga efter 2 timmar och 50 minuter, sist spelade vi i ca 4 timmar...

Hoppas du får en riktigt fin vecka. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …