Fortsätt till huvudinnehåll

Lite för mycket lakrits för min del tror jag

På jobbet är det ett par stycken som håller på med blodtypsdieten. Den går helt enkelt ut på att man äter vissa saker beroende på vilken blodtyp man har. Om du är intresserad av att veta mer, Googla eller Wikipedia det.
Jag pratade med av de på jobbet som tänkt börja med det där för att se om det fungerar.
Jag ser dock ingen mening med att inte äta något man inte vill (en dricker soyamjölk för att "det inte innehåller något onyttigt och måste där med vara nyttigt, men inte gott") och hon jag pratade med hade tänkt ge upp citrusfrukter som hon älskar. Say what. Vad är det för galenskap. Enligt den där dieten så ska jag vara någon slags fågel,fisk och grönsaksätare. Jag äter nästintill ingen fisk och är kräsen med grönsaker, men jag älskar fågel. Om det därimot hade varit att varit tokig i frukt och kött hade jag kunde köpa dieten, för det är sådant jag skulle kunna leva på. Endast rött kött, fågel och frukt. Låter gott va?

Nu lever jag mer efter ät vad du vill, men i inte alltför stora mängder. Finns ju inte en chans att jag slutar äta klementiner/mandariner bara för att inte mitt blod kan hantera det eller att jag ska sluta äta lakrits för att jag börja må illa efter för stora mängder (lakrits går inte att äta i mindre mängder. Det gör det bara inte).

Det jag vill komma fram till med det här inlägget är att jag har ätit för mycket lakrits och mår inte alls bra nu. Över huvudtaget inte bra.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …