tisdag 1 december 2009

Äntligen jul

Lägenheten är full av pepparkakedoft. Det luktar alldeles underbart (och smakar dessutom gott). Att jag sedan ätit mycket pepparkaksdeg trots mammas nej redan innan vi började baka (hon känner mig för väl, min mamma), så har jag fått i mig ohälsosamma mängder av pepparkakedeg. Men det är ju så gott.
Iår är inte alla våra pepparkakor traditionella grisar, gummar och gubbar utan vi har Musse Pigg-huvuden, Kalle Anka-fötter, äpplen, blommor (xD), kaniner (yes, kaniner) och (dala)hästar.


Tidigare brukade vi vara x antal personer som bakade pepparkakor ihop. När jag var yngre var det min familj + två till personer som bakade. Och vid ett sådant baktillfälle för väldigt länge sedan var det en tomte som passerade våran gård och gick vidare mot skogen. Julen är verkligen underbar när man är liten.

När jag blev lite äldre bakade jag pepparkakor hos en gammal kompis farmor. Eller bak och bak, även då blev det degätning och mjölkrig. Men vi hade det riktigt mysigt.

5 kommentarer:

  1. När man är ung så är julen det bästa som finns, nu när man är äldre så blir *iaf jag* bara stressad och provocerad av julen xD

    SvaraRadera
  2. Vad duktiga ni är som julbakar :)

    SvaraRadera
  3. Jag hittade pepparkaksdeg på ica och visade Grunko, undra om han köpt åt mig om jag skrikit "JAG VILL HA?"

    Degen är ju godare än kakorna!

    SvaraRadera
  4. aiit;) tack för att du tyckte till :D

    SvaraRadera

2023 sista fest

 Vi har kommit till 2023s sista fest.  Det var en mulen dag. Var lite orolig att vi inte skulle njuta våran utsikt när det skulle bli ett n...