onsdag 22 maj 2019

17. mai er vi så glad i, moro vi har fra morgen til kveld

 Fredagen 17 maj var det dags för Norges nationaldag och vi hade bjudit hem några vänner på champagnefrukost. Sally hjälpte till med att vakta alla spekematen (torkade skinor och korvar) (det var plastat in innan vi la dit handduk). 

Tog ingen bild på all maten, men hela bordet var fullt. Det var kallrökt lax, varmrökt lax, spekeskinke, korvar, kokt skinka, leverpastej, blåmögelost, brie, äggröra, bacon, stekt svamp, ugnsstekt potatis, potatissallad, mini baguetter och massa röror. 


Jag småstädade lägenheten så den såg fin ut och hjälpte Martin när han behövde det. 


Efter maten, men innan desserten, spelade vi lite spel. Bland annat det här Godzilla trycka ned tänderna utan att bli biten spelet. Den som blev biten fick ta en liten slurk svensk nubbe. 


Martin köpte den i en Don Quijote vid Godzilla statyn i Shinjuku. 


Vi spelade två rundor med Secret Hitler. 


Jag lyckades döda Hitler båda gångerna, så de liberala vann. 


 Vet om att killarna älskar Pavlova, så fick bli det till dessert. Jag brukar göra allt själv, men i år var allt färdigköpt och helt ärligt var det typ ingen skillnad. 

 H tog en liten powernap på gräset innan vi skulle ta tbanan till centrum för att hänga på uteserveringen till Shamrock. 

Där mötte vi en hel hög med vänner. Var så kul att se dem igen. Hade inte sett dem på nästan ett år.


 Sen gjorde vi kvällens dumma val att gå till Jäger. Kostade att gå in, dyrt att dricka och dålig musik med alltför hög volym. Satt hos skrek till de som satt bredvid mig utan att de hörde vad jag sa. 

Men hade det kul ändå. 

Avslutar med den här stiliga selfien. Hade en riktigt fin kväll och vi kom fram att nästa gång går vi någon annanstans för att avsluta kvällen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

2023 sista fest

 Vi har kommit till 2023s sista fest.  Det var en mulen dag. Var lite orolig att vi inte skulle njuta våran utsikt när det skulle bli ett n...