Fortsätt till huvudinnehåll

Veckosammanfattning vecka 29

Hej och glad måndag. Hoppas du har haft en riktigt fin helg och är klar för en ny vecka. 
Den här veckan fortsätter jag med jobb på förskolan, vi är få barn och vuxna så det blir en lugn start, något jag är tacksam för. Nästa vecka börjar nästan alla barn och vuxna igen och då även allvaret. Har börjat planerat en hel del inför hösten, men nu möter jag de jag ska jobba med och även de flesta av barnen. Annars den här veckan har jag inga stora planer, ska möta Martin imorgon efter jobbet för att fira första lönen som pedagogisk ledare. Vi ska ut och äta och kanske ta en drink eller två. Om det blir bra väder så ska vi passa på att bada och grilla, vara ute och njuta sommaren. 

Nu lite bilder från förra veckan.

 Måndagen var det dags för första dagen på jobbet. Jag bodde tidigare på Vålerenga, så är väldigt känt där. Känns som att vara hemma. 

 På måndagskvällen blev det första avsnittet av nya säsongen av Game of Thrones. För en start på säsongen, ska bli spännande att se vad som händer. 

 Tisdagen blev det en del Oreos. 

 Torsdagen var vi och badade efter jobbet. Är så himla skönt att ta på sig badkläder, ta med sig handduken och sen gå i tio minuter så är man framme vid ett badvatten. 

 Fredagen visade jag upp mina kunskaper i att vika spåloppor. Har blivit riktigt duktig på de minsta, snart behöver jag dock använda nålar för att kunna vika dem mindre. 

 Lördagen gick vi runt Steinbruvann och tog en lång badpause där vi svimmade länge, länge och njöt av det kalla vattnet. 
Martin blev himla brun efter den här dagen, jag blev mest bara röd med lite fler fräknar.

 Måste säga att det bästa med Groruddalen är alla badvatten. Vi har minst tre stycken ca tio minuters promenad från där vi bor. Även om det är långt från centrum är den här idyller värd en hel del. 

Söndagen mötte vi några vänner för middag och lite shuffleboard. På kvällen såg vi ett par episoder av Bones. 

Hoppas du får en riktigt fin vecka :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …