Fortsätt till huvudinnehåll

Bullet journal

Juni för mig innebär att jag köper en ny kalender då den tar slut den månaden. Jag har köpt en kalender som är specifik för barnehagelärare för att ha koll på jobbet och planerna där lättare, men behöver också en som är för mig. Jag har hört talas om bullet journal länge, men har aldrig helt satt in mig i det. Nu när jag ändå skulle starta på nytt tänkte jag att det kunde vara kul att göra en egen.

Bullet journal så behöver du en skrivbok, helst en med punkter på sidan istället för ett rutnät eller linjer. Du skapar listor och scheman som passar för dina egna behov vilket gör att varje bullet journal blir unik. På nätet och diverse facebook-grupper verkar det vara mest vanligt att göra en månad i taget för att kunna anpassa boken efter ens behov. Jag har valt att göra klart juli-december med en gång, men jag har förberett mig genom att göra listor om vad varje månad ska innehålla. Exempelvis så fick augusti sin egen del för när vi ska ut och resa och december har fått en egen översikt till julklappar och en julklapps budget. 

Att sitta och göra klart boken har varit riktigt spännande. Jag har valt att göra min väldigt enkel nu som det är första gången och har ingen speciell design i den. Varje månad har fått sin egen startsida och jag försöker hålla teman som passar till månaden. 

Jag hade beställt hem ca 30 washitejp rullar från Ebay som jag använder för att dekorera sidorna.  

DSC_9309x
Här är det jag använder mig av. Washi-tejp, highlighters, en tunn svar penna och en skrivbok från Moleskine. 

DSC_9329
Varje vecka har fått sitt eget uppslag och varje månad har fått sin egen färg. Augusti är till exempel orange och november är blå. Den tunna tejpen med blad ska dela varje dag. När jag beställde den rullen var det 10 olika mönster, men jag fick tio rullar med samma mönster. 

Får se om jag fortsätter med Bullet Journal när december är färdig. Finns många spännande designs att prova ut. Sen funderar jag på att ordna en till alla resor. Något att spara på som minnen. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …