Fortsätt till huvudinnehåll

En dag på Tusenfryd

Dagen efter min och Martins vigsel for vi på Tusenfryd, ett nöjesfält ca tjugo minuter från Oslo. Tanken var att vi skulle dit med nästan alla mina syskon, men det blev "bara" jag, Martin och min syster Johanna. 

P6270078
Den var en alldeles strålande dag, men parken var inte fruktansvärt full med folk tack och lov. 

P6270085
Mina sötisar. 

P6270080
Medan vi stod i kö till Speed Monster (tog typ 1,5 timmar i kö innan vi fick åka) såg vi på slänggungan Sverre. 

P6270087
Efter att ha stått i solen länge och var törstig redan innan vi åkte bestämde vi oss för att fika lite grann. 

P6270088
Jag köpte dricka och belgiska våfflor till oss. 

P6270093
Vi köade vidare till diverse berg och dalbanor och andra attraktioner. 

P6270095
Vi gick till delen av parken som har ett vikingtema. 

P6270097
Martin hade inte åkt Thors hammare så vi köade för den. Den är verkligen inte värt det, men då har han testat den. 

P6270099
Vi gick vidare för att åka Ragnarök, en vatten attraktion. Hamnade i samma båt som en hög med pubertala fjortonåringar som ville ta livet av sig för att de blev blöta och pratade om hur blöta de blev (lika blöt som när man får tjejer att squirta...). 

Sen gick vi för att spela lite spel. Och jag vann ca 2 kg med Dumle. Martin ville gärna ha, så jag och Johanna spelade också. Man fick två tal på en bricka och eftersom att det var dagen efter att vi blev gift (och rent generellt att vi nu var gifta, är lite blödig för tiden) så valde jag att ta brickan med talet 26 och 54 på. Nu vann jag inte på vårat datum, men på 54, så det var väldigt kul. 

P6270105
Vi var varma och törstiga och gick och åt glass och drack lite grann innan vi skulle hem. 

P6270107
Vi passerade en bod där man kunde göra skyltar och min syster såg denna här, vilket var väldigt passande måste jag säga.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …