Fortsätt till huvudinnehåll

Veckosammanfattning vecka 25

Hej och glad måndag. När du läser det här sitter jag nog och blir sminkad och har bröllopsnerver. Idag ska nämligen vi gifta oss. Vi har delat upp nästan allt till bröllopet, så i lördags var det familjemiddag, idag vigsel och i augusti är det festen med vännerna. Komplicerat och omständligt, men det fungerar bra. 
Förra veckan var riktigt fin, men det var en hel del att fixa inför lördagens middag. Vi var bland annat till Sverige och handlade lite mat. Det var ganska mycket för att vara ärlig, men är man 21 personer så kräver det en hel del mat. 

Den här veckan blir nog lite lugnare efter idag. Imorgon har vi tänkt att resa till Tusenfryd med min familj, sen har vi några dagar där jag får umgås med min syster och farmor och farfar som är på besök från Sverige. Till helgen ska vi ut och fira en kompis i hans familjs stuga. Det ska bli riktigt trevligt. 
Annars är det en hel del förberedning till när jag börjar jobba som pedagogisk ledare. Jag går igenom gamla power points från skolan och läser lite i böcker jag knappt rört på nästan tre år. Känner att det är en del kunskap som behöver fräschas upp igen. 

Men nu ska vi se på lite mobilbilder från förra veckan. Jag tog inga mobilbilder i lördags, men en del men kameran. Får se om det är något som dyker upp här.  

 Måndagen mötte jag mamma vid Frysja för att vara ute och gå och jaga Pokémons. Är nästan färdig med gen 1, har en del kvar från gen 2, men tycker det är lite jobbigt att få tag på de som fattas. 

 Det är riktigt fint där uppe och är du i Oslo och ska gå längs Akerselva rekommenderar jag att börja där upp. 

 När vi kom till Grünerlökka så gick vi och fikade lite grann. 

 Onsdagen reste vi till Sverige för att handla allt vi behövde till lördagen och lite till. 

 Fredagen mötte jag upp Gabriel för en heldag. Vi hade inte setts på nästan två veckor och kände att det var dags innan bröllopet. Det är Gabriel som är min brudtärna (eller vittne eller vad man nu ska säga). 

 Vi gick och spelade lite biljard. Gick riktigt dåligt för mig, men Gabriel hade tjuvövat kvällen innan.
Senare på kvällen kom farmor, farfar och min syster. De ska vara nästan en vecka på besök. 

 Söndagen var jag och Martin ute och gick med farmor och farfars hund. Det var lite åska längre bort, men ingenting vid oss. 

 Vi gick till Vesletjern så Zorro (hunden) fick bada lite grann och leka av sig lite energi. 

Resten av kvällen var väldigt lugn. Målade naglarna och rakade benen inför vigseln och gjorde klart lite inlägg. 

Hoppas du får en riktigt fin vecka. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …