Fortsätt till huvudinnehåll

Botanisk hage Palmehuset

En dag förra veckan hängde jag omkring i botanisk hage. Det skulle vara lite mulet och då är det perfekt att hänga i växthusen där, annars blir det alltför varmt. Tyvärr var det strålande sol den dagen, men jag var bestämd på att gå dit och fotografera lite grann, sol eller mulet. Jag har nämligen tänkt att köpa en ny bättre systemkamera om inte alltför länge, min som jag har nu fick jag i studentpresent i 2009 och börjar bli lite sliten.

Det blev en del bilder den dagen, nästan 500 stycken, men inte ens i närheten av alla jag valt ut kommer dyka upp här nu. Tänkte hålla mig till bilderna från Palmehuset idag.

Det kostar ingenting att besöka parken eller växthusen, men de två museum som finns där kostar lite grann att besöka, men är helt klart värt det. Kolla in hemsidan för öppningstider och så. 

DSC_8733
Det var en perfekt dag att hänga omkring i parken, för det var nästan inga folk där.

DSC_8737
Jag började med Palmehuset.

DSC_8809
När man kommer in möts man av växter som fanns under juratiden. Väldigt informerande och spännande att se på.

DSC_8805
Det är en del låga växter.

DSC_8747
Och några stora träd inne.

DSC_8777

DSC_8749
Till vänster när man kommer in hittar man ökenklima.

DSC_8750
Där kan man hitta flera olika kaktusblommor och aloe vera. Är inte superbotanisk av mig, så du vet.

DSC_8755

DSC_8759

DSC_8762

DSC_8783
Till höger när man kommer in i Palmehuset kommer man till medelhavet och där luktade det riktigt gott. 

DSC_8791
Hittade några vita larver. 

DSC_8785

DSC_8779
Sen gick jag vidare till Victoria huset, men det får du se en annan dag. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …