Fortsätt till huvudinnehåll

När måndagen var en röd dag

Måndagen femte juni var det en röd dag i Norge och både jag och Martin var lediga. Det skulle vara fint väder så vi skulle ut och gå lite i skogen. Min fot var inte bra, så vi skulle ta det lugnt. 

P6050079
När vi kom till ett av alla vatten nära oss hängde vi lite grann på en brygga och myste. Det var tre veckor kvar till vårat bröllop, så vi hade en del att prata om. 

P6050081
Jag saknar oftast att bo i centrum, men om sommaren när man inte behöver gå långt alls för att se det här, då saknar jag inte staden alls. 

P6050085
Vi passade på att blöta fötterna lite grann. 

P6050087
Älskar hur Martin blir brun medan jag är blir alldeles skär i solen. 

P6050089
Vi följde en väg i skogen långt, långt och hamnade efter ett bra tag här. Var riktigt mysigt och långt från allt. 

P6050092
Martin tog också ett par bilder för en gångs skull. 

P6050094
Vi skulle gå till en stuga (Lillosetern) för att fika, men jag lyckades vrida om min skadade fot två gånger något som gjorde att vi inte hann dit. Vi hade inte förberett oss på att gå så långt, vi var ute och gick i fyra eller fem timmar, och var väldigt hungriga. Jag fick bara fint bita ihop och gå hela vägen hem. 

P6050097
Förra sommaren var vi ute och gick ungefär samma runda och då gick vi förbi den här inhägnaden som hade massa djur. Var några galna får som kom springande och kändes lite hotfulla. Tack och lov var det inga djur här nu. 

Ska erkänna att det var riktigt, riktigt skönt att komma hem efter den långa promenaden. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …