Fortsätt till huvudinnehåll

Mina bästa festivaltips del 2: Resa

Sommar och sol, och festivalsäsongen är i gång. Jag har tänkt att dela med mig av mina bästa festivaltips. Tipsen är indelade i fyra delar; Packning/kläder, Resa, Camping, och Festivalområde

Här är mina bäst tips om du ska resa till en festival. Mina tips är anpassade för att resa från Oslo till Reading, England, men du kan förhoppningsvis anpassa de efter ditt behov. 

RESA

P8290353

1. När du köper biljetterna till Reading festival så skickas de inte hem till dig. Du måste hämta ut de i Hexagon byggnaden (det har vi gjort varje gång vi varit där). Beräkna god tid, för det är många som ska hämta ut sina biljetter. Det kan också uppstå lite problem om du har Å Ä Ö i namnet eller adressen. Helt enkelt; ta reda på var och hur du får tag i dina biljetter om de inte blir skickade hem till dig.

2. Du har tillträde till festivalcampingen på Reading Festival från torsdagen (onsdagen med Early bird), och res dit på torsdagen! Fredagen kommer till att gå åt att hänga i festivalområdet oavsett + att det kan vara himla skönt med en dag att utforska området på för att hitta bästa vägarna. Första året reste vi dit på fredagen, jag och Martin var tvungen att vänta på tredje personen för vi hade hennes biljett + vi var tvingade att visa henne till campingen. Vi tappade halva fredagen bara på det.

IMG_0141

3. När du ska till festivalområdet finns det lite olika sätt att ta sig dit, det går shufflebussar som kostar en liten peng, det går en färja som är gratis, det går att ta taxi eller köra dit själv och parkera på White Camping. Men kolla upp vilken camping ni bor på och vad som är enklast. Det är väldigt stora avstånd, något vi inte tänkte på alls, och det kan ta tid att komma sig runt.

4. Om du tar tåget till Reading, tänk på att det är många som också reser med tåg, det tar ett tag dit och det blir lätt fullt. Det är väldigt skönt med sittplatser. Har du möjligheten att köpa returbiljett med en gång, gör det, men det är inte alltid man får gå för i kön in till tågstationen för det. Tänk också på att biljetterna kostar olika beroende på när på dagen du reser, de har en rusningstrafikavgift mitt på dagen bland annat.

IMG_0418

5. När festivalen är över och du ska resa igen (vi brukar ta en dag i London och ta sista flyget till Oslo om kvällen), så är det väldigt många som ska resa hem. Det är oftast långa köer på tågstationen, men det går bussar. Att ta taxi från Reading till London kostar ca £200 och tar en timma. Men det är inte alla taxichaufförer som gör den resan då de inte tjänar något på det.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …