tisdag 6 juni 2017

Mina bästa festivaltips del 2: Resa

Sommar och sol, och festivalsäsongen är i gång. Jag har tänkt att dela med mig av mina bästa festivaltips. Tipsen är indelade i fyra delar; Packning/kläder, Resa, Camping, och Festivalområde

Här är mina bäst tips om du ska resa till en festival. Mina tips är anpassade för att resa från Oslo till Reading, England, men du kan förhoppningsvis anpassa de efter ditt behov. 

RESA

P8290353

1. När du köper biljetterna till Reading festival så skickas de inte hem till dig. Du måste hämta ut de i Hexagon byggnaden (det har vi gjort varje gång vi varit där). Beräkna god tid, för det är många som ska hämta ut sina biljetter. Det kan också uppstå lite problem om du har Å Ä Ö i namnet eller adressen. Helt enkelt; ta reda på var och hur du får tag i dina biljetter om de inte blir skickade hem till dig.

2. Du har tillträde till festivalcampingen på Reading Festival från torsdagen (onsdagen med Early bird), och res dit på torsdagen! Fredagen kommer till att gå åt att hänga i festivalområdet oavsett + att det kan vara himla skönt med en dag att utforska området på för att hitta bästa vägarna. Första året reste vi dit på fredagen, jag och Martin var tvungen att vänta på tredje personen för vi hade hennes biljett + vi var tvingade att visa henne till campingen. Vi tappade halva fredagen bara på det.

IMG_0141

3. När du ska till festivalområdet finns det lite olika sätt att ta sig dit, det går shufflebussar som kostar en liten peng, det går en färja som är gratis, det går att ta taxi eller köra dit själv och parkera på White Camping. Men kolla upp vilken camping ni bor på och vad som är enklast. Det är väldigt stora avstånd, något vi inte tänkte på alls, och det kan ta tid att komma sig runt.

4. Om du tar tåget till Reading, tänk på att det är många som också reser med tåg, det tar ett tag dit och det blir lätt fullt. Det är väldigt skönt med sittplatser. Har du möjligheten att köpa returbiljett med en gång, gör det, men det är inte alltid man får gå för i kön in till tågstationen för det. Tänk också på att biljetterna kostar olika beroende på när på dagen du reser, de har en rusningstrafikavgift mitt på dagen bland annat.

IMG_0418

5. När festivalen är över och du ska resa igen (vi brukar ta en dag i London och ta sista flyget till Oslo om kvällen), så är det väldigt många som ska resa hem. Det är oftast långa köer på tågstationen, men det går bussar. Att ta taxi från Reading till London kostar ca £200 och tar en timma. Men det är inte alla taxichaufförer som gör den resan då de inte tjänar något på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

2023 sista fest

 Vi har kommit till 2023s sista fest.  Det var en mulen dag. Var lite orolig att vi inte skulle njuta våran utsikt när det skulle bli ett n...