Fortsätt till huvudinnehåll

Musikkfest 2017

I början av juni varje år är det ett arrangemang som heter Musikkfest (tidigare musikkens dag) i Oslo. Det är massvis av olika scener runt omkring i Oslo som spelar musik dagen lång. Varje scen har sin egen musikstil vilket gör att många väljer ofta en scen att hänga vid hela dagen. Några scener har en egen bar, men de flesta sitter och dricker på gräset. Obs. Är inte ett måste och folk flest är inte synligt fulla. Är ett arrangemang för hela familjen och det finns scener som är mer rättade mot familjer. Bland det bästa med det här är att det inte kostar något alls att vara med på. 

P6030032
Jag och Martin skulle möta mamma på St Hanshaugen för att lyssna på ett ukuleleband. Vi var dessvärre lite sena, jag hade varit för optimistisk angående restiden dit, så vi missade stort sett hela deras framträdande. 

P6030026
Ukulelebandet. 

P6030030
Vi hängde kvar lite grann för att se vem mer som skulle sjunga. Det var en kör med damer från Turkiet som sjöng kärlekssånger. 

P6030036
Medan vi planerade var vi skulle gå sen kom mannekören från Grünerlökka och sjöng lite grann. 

P6030038
Vi gick vidare mot Vulkan och passade på att titta på gulliga små hus. 

P6030041
Det är så himla fint i det här området som jag inte kommer på nu, men den ligger rätt vid kärleksstigen. 

P6030048
Vi satte oss ned vid världsscenen och såg på flamencodansare innan vi gick vidare. 

P6030049
Det är också miljöfestival samtidigt som musikkfest, så vi gick dit för att kolla in det. Det är riktat mest till barn och deras familjer för att skapa ett intresse för naturen. 

P6030055
Det var stort, öppet, grönt och en hel del folk. 

P6030052
Hittade några höns vid ett bord. 

P6030056
En kvinna gjorde teckningar med det som blir kvar av kaffepulvret efter att man kokade det. 

P6030059

P6030065
Martin ville se ett band som skulle spela på scenen vid Ingensteds uteservering, så vi gick dit. Ingensteds hade inte öppet just då, så vi gick till systerbaren Bortenfor istället. 
Ingensteds är stället vi hyrt till bröllopsfesten vi ska ha i augusti. 

P6030062
Jag hade inte varit på Bortenfor än, bara varit i köket, och det var riktigt fint. 

P6030064
Vi beställde lite kallt att dricka medan vi väntade på att bandet skulle börja. Kommer helt klart komma hit en annan dag, de hade en väldigt spännande drinkmeny som måste testas ut en dag snart. 

P6030068
Bandet var bra, men man hörde nästan inte hon som sjöng tyvärr. 

P6030072
Det är så himla mysigt där. 

P6030076
Vi var lite småhungriga så vi gick till en pizzeria i närheten för att äta lite grann. De ska visst ha Oslos bästa kebab, för de gör den på det svenska sättet och inte typiskt norskt. Skulle gärna skriva lite mer om det, men jag tycker inte om kebab så det får vara. 
Våran pizza hade kyckling, fetaost och honung på, en överraskande god blandning. 

När vi ätit klart bestämde vi oss för att gå till Dattera til Hagen för att se Kappekoff. Tyvärr var det alltför lång kö och insläppet blev stängt innan vi kom i närheten av att komma in. Så vi for hem. På kvällen spelade jag och Martin lite PS4 i flera timmar. 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …