tisdag 13 juni 2017

Mina bästa festivaltips del 3: Camping

Sommar och sol, och festivalsäsongen är i gång. Jag har tänkt att dela med mig av mina bästa tips till festivallivet, och då speciellt till Reading Festival i England, men tipsen går nog att anpassa för din festival. Jag har delat upp tipsen i fyra delar; Packning/Kläder, Resa, Camping, och Festivalområdet.

CAMPING

1. Reading har sin camping uppdelat i olika områden. Några ligger närmare festivalområdet än andra. Om du vill ha en bra plats (som inte ligger vid staketet, för nära gångvägen eller för nära toaletterna (eller nära festivalområdet om du inte gillar ljud)), så måste du vara tidigt ute. Det blir fullt väldigt fort och folk bor rätt upp på varandra. Det finns Early Bird Tickets som kostar lite extra, men då får du hänga på campingen från onsdagen istället för torsdagen. 

P8270034

2. Det finns en tyst camping, White Camping, som är bra om du vill ha det lite lugnare. Den ligger nära parkeringen om du kör dit. Där finns det även Pink Moon Camping, men mer om det nedan. Men White Camping ligger långt undan festivalområdet och tar 40-50 minuter att gå dit.

P8280059

3. Pink Moon Camping är ett eget område inne i White Camping och är för de som önskar lite mer lyx i campingen. Du hyr ett tält som färdig uppsatt när du kommer och det finns allt från tvåmannatält till stora tipis och mindre hus att hyra (med eller utan liggunderlag och sovsäckar i tälten). Det finns toaletter och ordentliga duschar för de som bor där, men även ett pamper tent där hårtork, plattång, speglar och laddstation finns. Du får ett eget armband när du bor hos Pink Moon, och ingen utanför får komma in. Har du tänkt att ligga måste det ske hos den andre.
De allra flesta som bor på Pink Moon är andra som kommer från utanför England, just för att man slipper att släpa på tält och så vidare. Vi upplevde som den campingen som väldigt säker. Det är väktare som går omkring hela dygnet, men det finns ändå risk för tjuvar.

4. Köp med snacks och mat som håller att ligga varmt i tältet (typ frukt). Det går givetvis att köpa mat och dricka i området, men det är billigare att ta med eget. Alkohol är något som säljs fort slut i butiken i campingen, så packa nog så ni slipper fara ut på ölrunda.

DSC_2222

5. Glasflaskor är inte lov, det gäller även parfymer. Vi köper sprit i taxfreen i halvliters plastflaskor som vi lätt får med in. Köp öl eller cider på boks i Reading och ta med. Försök att tänka på hur mycket du/ni kommer att vara på campingen. Är onödigt att köpa med för mycket att dricka, men samtidigt är det dumt med för lite.


DSC_2361

6. Köp något att sitta på, exempelvis campingstolar. Man blir asless av att sitta på marken i fyra dagar. För det är väldigt få ordentliga sittplatser runt omkring. Det finns några bänkar inne på festivalområdet, men de är ofta upptagna.

7. Ta med enkla spel som gärna går att ha dricklekar till. Vi har alltid med kort för att köra diverse dricklekar. Väldigt bra grej att ha.

8. Det är inte alla festivaler som tillåter att man har med högtalare, men kolla upp vad som är tillåtet. Oftast går det fint med små högtalare.

9. Ficklampa, gärna en som kan hängas i taket. Det blir mörkt och mobilbatteriet är dyrbart. Vi har med oss ljusslinga som går på batterier men också en lampa till taket. Det underlättar så himla mycket när man letar efter tandborsten i mörkret.

10. Lär känna dina grannar. Det är trevligt att få nya bekantskaper, så prata med grannarna. Martin är en hejare på detta, jag inte lika så. Dels är det kul med nya vänner, men också fint att veta vem man har runt sig.


Har du några bra tips när det kommer till festivalcamping?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

2023 sista fest

 Vi har kommit till 2023s sista fest.  Det var en mulen dag. Var lite orolig att vi inte skulle njuta våran utsikt när det skulle bli ett n...