Fortsätt till huvudinnehåll

Mina bästa festivaltips del 3: Camping

Sommar och sol, och festivalsäsongen är i gång. Jag har tänkt att dela med mig av mina bästa tips till festivallivet, och då speciellt till Reading Festival i England, men tipsen går nog att anpassa för din festival. Jag har delat upp tipsen i fyra delar; Packning/Kläder, Resa, Camping, och Festivalområdet.

CAMPING

1. Reading har sin camping uppdelat i olika områden. Några ligger närmare festivalområdet än andra. Om du vill ha en bra plats (som inte ligger vid staketet, för nära gångvägen eller för nära toaletterna (eller nära festivalområdet om du inte gillar ljud)), så måste du vara tidigt ute. Det blir fullt väldigt fort och folk bor rätt upp på varandra. Det finns Early Bird Tickets som kostar lite extra, men då får du hänga på campingen från onsdagen istället för torsdagen. 

P8270034

2. Det finns en tyst camping, White Camping, som är bra om du vill ha det lite lugnare. Den ligger nära parkeringen om du kör dit. Där finns det även Pink Moon Camping, men mer om det nedan. Men White Camping ligger långt undan festivalområdet och tar 40-50 minuter att gå dit.

P8280059

3. Pink Moon Camping är ett eget område inne i White Camping och är för de som önskar lite mer lyx i campingen. Du hyr ett tält som färdig uppsatt när du kommer och det finns allt från tvåmannatält till stora tipis och mindre hus att hyra (med eller utan liggunderlag och sovsäckar i tälten). Det finns toaletter och ordentliga duschar för de som bor där, men även ett pamper tent där hårtork, plattång, speglar och laddstation finns. Du får ett eget armband när du bor hos Pink Moon, och ingen utanför får komma in. Har du tänkt att ligga måste det ske hos den andre.
De allra flesta som bor på Pink Moon är andra som kommer från utanför England, just för att man slipper att släpa på tält och så vidare. Vi upplevde som den campingen som väldigt säker. Det är väktare som går omkring hela dygnet, men det finns ändå risk för tjuvar.

4. Köp med snacks och mat som håller att ligga varmt i tältet (typ frukt). Det går givetvis att köpa mat och dricka i området, men det är billigare att ta med eget. Alkohol är något som säljs fort slut i butiken i campingen, så packa nog så ni slipper fara ut på ölrunda.

DSC_2222

5. Glasflaskor är inte lov, det gäller även parfymer. Vi köper sprit i taxfreen i halvliters plastflaskor som vi lätt får med in. Köp öl eller cider på boks i Reading och ta med. Försök att tänka på hur mycket du/ni kommer att vara på campingen. Är onödigt att köpa med för mycket att dricka, men samtidigt är det dumt med för lite.


DSC_2361

6. Köp något att sitta på, exempelvis campingstolar. Man blir asless av att sitta på marken i fyra dagar. För det är väldigt få ordentliga sittplatser runt omkring. Det finns några bänkar inne på festivalområdet, men de är ofta upptagna.

7. Ta med enkla spel som gärna går att ha dricklekar till. Vi har alltid med kort för att köra diverse dricklekar. Väldigt bra grej att ha.

8. Det är inte alla festivaler som tillåter att man har med högtalare, men kolla upp vad som är tillåtet. Oftast går det fint med små högtalare.

9. Ficklampa, gärna en som kan hängas i taket. Det blir mörkt och mobilbatteriet är dyrbart. Vi har med oss ljusslinga som går på batterier men också en lampa till taket. Det underlättar så himla mycket när man letar efter tandborsten i mörkret.

10. Lär känna dina grannar. Det är trevligt att få nya bekantskaper, så prata med grannarna. Martin är en hejare på detta, jag inte lika så. Dels är det kul med nya vänner, men också fint att veta vem man har runt sig.


Har du några bra tips när det kommer till festivalcamping?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …