Fortsätt till huvudinnehåll

17. mai

I fredags var det norges nationaldag och den firas alltid stort här i Norge med finkläderna, massa mat och gå i tåg. 
Det här var första gången jag firade med champagnefrukost och fest på kvällen. Andra år har det varit mer familjeinriktat med frukost, lunch, middag med familjen, gå i tåg in till Oslo centrum och liknande. 

 Men vi började i alla fall dagen tidigt för att göra os i ordning och sedan ta tåget till Ski där vi skulle på champagnefrukost till en av Martins vänner. 

 Här har vi oss. 

 Martin tog en bild på mig där jag såg hemskt vuxen ut. Hemskheter. 

 Framme i Ski gjorde staden sig iordning för tåg och allt annar som skulle hända. 

 Efter lång, lång väntan var det äntligen dags för frukost som blev en lunch. En lunch med massa godsaker.


 Här är champagnen jag och Martin drack. Vi köpte den påväg hem från Amsterdam. Himla god var den, tog slut alltför fort märkte vi. Kommer i alla fall från Laurent-Perrier som det står på flaskan. 

 Till dessert fick vi pannkakor med glass, sylt och jordgubbar. Väldigt gott. 

 Sen så var det dags att röra sig in till Ski centrum igen för att se på ett tåg. 

 Det här är den finaste bunaden tycker jag. 


 En del av tåget i Ski. 

 De som går ut gymnasiet gick sist i tåget med sina bussar och bilar eller ben för de som gick. 
Mysterie bilden.


Louvre hörde jag vann en eller annan russebuss tävling. Russen tar sina bussar på stort allvar och kan lägga ner flera hundratusen, och ibland en dryg miljon, på sin buss för att den ska bli bäst. 

 På kvällen var det dags att komma hem och byta kläder och göra sig klar för kvällen. 

 Min fina syster. 

 Här har vi allihopa. 

När det blev mörkt for vi vidare ut och hamnade på Revolver. Otroligt trevligt ställe. Vi drack, dansade, skrattade och hade det så kul tills klockan slog tidigt på morgonen och det var dags att ta sig hem och sova. 

Kommentarer

 1. wonderful photos! looks like you had a great time :D

  katslovefashion.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. I had. 17th of may is a very special day in Norway, so much fun all day.

   Radera
 2. Svar
  1. Bästa stället att vara på den dagen ;)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…